21.08.2009.      

Autor: Vjeran BaranovićPhoto: Hrvatski zbor učitelja i trenera skijanja  

Kamp HZUTS-a obavezan prije učiteljskog tečaja

Hrvatski zbor učitelja i trenera skijanja (HZUTS) je uveo promjene u koracima za ostvarivanje statusa i dobivanje licence učitelja skijanja.

-.--.-Iz Hrvatskog zbora učitelja i trenera skijanja za predstojeću sezonu stižu novosti i promjene. Ukidaju se prijemni ispiti kakvi su do sada bili, te će budući polaznici učiteljskog tečaja morati prvo proći  Kamp za pripremu, u sklopu kojeg će se polagati i prijemni ispit.

Do sada su kandidati mogli slobodno dolaziti na prijemni ispit koji se održavao u Hrvatskoj ili inozemstvu, te ukoliko su ga zadovoljili mogli bi ići na Tečaj za učitelja skijanja. Sada je prvi korak obavezno prisustvovanje trodnevnom ili petodnevnom Kampu za pripreme koji će se održavati u više termina, a zadnji dan će se polagati prijemni ispit za Tečaj za učitelja skijanja. Time se želi poboljšati standard i kvaliteta na tečaju i u konačnici bolje i veće znanje učitelja skijanja.

"Navedeni kamp je obaveza jer smo primijetili da ljudi dolaze na tečajeve za učitelje skijanja učiti skijati, a to ne bi trebalo biti tako. S obzirom da je plan da se cjelokupan nivo znanja podigne, te da se kriteriji pooštre odlučili smo se za obavezne kampove prije prijemnog. Kampovi će se organizirati i na hrvatskim skijalištima. Također više neće biti prijemnih ispita na dan početka tečaja za učitelje skijanja. Na samom tečaju za učitelje skijanja će se puno veća pažnja polagati na metodiku i načine podučavanja nego na samu tehniku. Naravno da je tehnika važan dio tečaja, ali će biti preduvjet za pristupanje tečaju.", rekla je Maja Nadjaković, tajnica HZUTS-a.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 253891
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr