19.01.2008.      

Autor: Tomislav MatošinPhoto: N. Zrnčić-Dim, D. Cuche (Zoom Agence)  

Kitzbühel, S (m) – Cuche prvi, Natko 18., Ivica 29.

Didier Cuche nakon deset godina ponovo osvaja Streif, a naša oba skijaša u premijernom nastupu na ovoj stazi, osvojili su bodove.

Iako je morao ponoviti start, Natko Zrnčić-Dim završio je utrku, uz 2.01 sekunde zaostatka za Cucheom, na više nego odličnom 18. mjestu, što je njegov rezultat karijere (ne računajući kombinacijske rezultate).

Start je morao ponoviti uz "peh" nakon pada Talijana Waltera Girardija, a kada su se dva skijaša našla na stazi u isto vrijeme, no niti to nije omelo Natka da ostvari ovakav rezultat. Ivica Kostelić, sa startnim brojem 44, imao je 2,96 sekunde "viška" te je završio na 29. mjestu što je, također, i njegov rezultat karijere kao i prvi osvojeni bodovi što se tiče spustaških utrka. Priliku za povećanje broja bodova naši dečki imaju sutra, kada se vozi i slalom, koji se s današnjim spustom boduje za kombinaciju. Bravo dečki!!!

Već na samom početku došlo je do prekida utrke radi vrlo nezgodnog pada Amerikanca Scott Macartneya. Pri posljednjem skoku, na koji je došao s velikom brzinom, Macartney je izgubio kontrolu i pri padu glavom udario u zaleđenu podlogu. Ostavši bez svijesti, te nakon pružene prve pomoći, helikopterom je prebačen u bolnicu. Prema prvim informacijama sve vitalne funkcije su u redu ali još se ne može govoriti o mogućim posljedicama.

Najprestižniji spust u Svjetskom kupu, ponovo nakon deset godina, osvojio je Švicarac Didier Cuche s vremenom 1:52.75. Cucheu je ovo druga ovosezonska, odnosno, osma pobjeda u karijeri kojom preuzima mjesto vodećega u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Mario Scheiber (AUT) i danas dijeli stepenicu na postolju, no danas je na jednoj više nego jučer. Drugo mjesto s 27 stotinki zaostatka Scheiber je podijelio s Amerikancem Bode Millerom koji je i danas imao svoj show. Prilikom jednog zavoja, Miller je umalo izletio u zaštitnu ogradu, a da bi to izbjegao, velemajstorski je digao nogu i prislonio skiju na ogradu te je izgledalo da skija po ogradi. Unatoč ovoj ekshibiciji Miller je uspio doskijati do drugog mjesta.

Jedna stotinka je nedostajala Michaelu Walchhoferu da i on stane uz Millera i Scheibera, a trolist Austrijanaca dobivamo s Hermannom Maierom na petom mjestu. Benjamin Raich (AUT), koji je danas prepustio prvo mjesto u ukupnom poretku Cucheu, utrku je završio na 14. mjestu, a mjesto iza njega bio je najbolji slovenski spustaš Andrej "Jerry" Jerman.

Vremenski uvjeti su bili slični jučerašnjima, + 4 stupnja Celzijusova, oblačno, uz dobru vidljivost. Staza je bila vrlo ledena i neravna, a na njoj su skijaši dostizali brzinu i od 140 km/h. Od 55 prijavljenih skijaša utrku ih nije završilo petero, dok je jedan bio diskvalificiran zbog nepravilnog prolaska kroz vrata.

Na ukupnoj FIS WCSL startnoj listi Ivica Kostelić od danas ima i točno 400 bodova, i sasvim mu je u rukama cilj od prelaska te "magične" granice, nakon kojeg će imati startne brojeve odmah iza 30 na utrkama super G-a, veleslaloma i spusta!

Konačni poredak prvih 10 skijaša danas:

1. CUCHE Didier (SUI) 1:52.75
2. MILLER Bode (USA) + 0.27
    SCHEIBER Mario (AUT) + 0.27

4. WALCHHOFER Michael (AUT) + 0.28
5. MAIER Hermann (AUT) + 0.61
6. SULLIVAN Marco (USA) + 0.70
7. DEFAGO Didier (SUI) + 0.71
8. BUECHEL Marco (LIE) + 0.80
9. GUAY Erik (CAN) + 1.14
10. FILL Peter (ITA) + 1.15

18. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) + 2.01
29. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 2.96

Klikom na donji link, u službenom FIS-ovom dokumentu, dostupni su cjeloviti rezultati, analiza i poretci nakon utrke.

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 173537
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr