24.01.2009.      

Autor: Goran Vukelić

Photo: naslovna - za Skijanje.hr iz Kitzbühela Tomislav Matošin,
Zoom Agence

 

Kitzbühel, S (m) - Defagov niz

Didier Defago pobijedio u drugoj utrci spusta zaredom. Natko odličan na 23. poziciji, Ivica završio 29.

Sunčano je nebo jutros svanulo nad Kitzbühelom nakon ledene kiše koja je sinoć padala i zastrašujući Streif učinila još brutalnijim. "Svanulo" je i Didieru Defagu (naslovna fotografija) koji je pobijedio u ovoj legendarnoj utrci spusta. Druga mu je ovo spustaška pobjeda u osam dana, prošle je subote pobijedio u isto tako zahtjevnom spustu u Wengenu. Švicarac je u sjajnoj formi i bit će opasan konkurent za spustašku medalju na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu.

Na žalost domaćih navijača, Michael Walchhofer koji je startao odmah poslije Defaga, nije uspio preuzeti vodstvo. Plasirao se na drugu stepenicu pobjedničkog postolja što mu je bilo dovoljno da zadrži crvenu majicu vodećeg u spustaškom poretku. Odmah iza njega završio je Klaus Kröll koji, nakon jučerašnje pobjede u superveleslalomu, može biti prezadovoljan svojim učinkom u Kitzbühelu.

-.-zoom-.-dimStreif je i danas uzeo svoj danak. Nakon stravičnog pada Daniela Albrechta tokom treninga, danas je teške ozljede padom zadobio američki skijaš T.J. Laninng. Odmah je helikopterom prevezen u bolnicu, a prve vijesti govore o ozljedi križnih ligamenata u desnom koljenu.

Ivica Kostelić je opet odvezao solidan spust. Zaostatak od 2.50 sekundi bio je dovoljan za 29. poziciju. Početni dio Streifa je Ivica izvanredno odskijao, no zaostatak se akumulirao na ravnom, čisto spustaškom dijelu staze gdje nije mogao konkurirati specijalistima za ovu disciplinu. Odličan je bio zato Natko Zrnčić-Dim (desno). Konačni zaostatak od 1.84 sekunde akumulirao se tek pred kraj staze, dotad je Natko imao izvrsna prolazna vremena i brzine koje su mu jamčile borbu za plasman među prvih pet skijaša. Novu priliku za dokazivanje naš će dvojac imati sutra u slalomu koji se s današnjim spustom boduje za klasičnu kombinaciju. Pridružit će im se i Dalibor Šamšal.

 

Konačan poredak prvih 10 natjecatelja:

1. DEFAGO Didier (SUI) 1:56.09
2. WALCHHOFER Michael (AUT) +0.17
3. KROELL Klaus (AUT) +0.29
4. CUCHE Didier (SUI) +0.50
4. MILLER Bode (USA) +0.50
6. INNERHOFER Christof (ITA) +0.52
7. JERMAN Andrej (SLO) +0.72
8. THANEI Stefan (ITA) +0.76
9. POISSON David (FRA) +0.90
10. MAIER Hermann (AUT) +1.03
...
23. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) +1.84
29. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +2.50

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 244680
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr