20.01.2011.      

Autor: Matija Kralj

Photo: Bojan Koprivica (trening 20.01.2011.)

 

Kitzbühel, trening S (m): Cuche najbrži, Ivica 7.

Najbolji skijaši svijeta uspjeli su danas izaći na čuveni "Streif" u Kitzbühelu i odraditi službeni trening za utrku spusta. Najbrže vrijeme ostvario je Didier Cuche (SUI), Ivica Kostelić sjajan 7. Natko Zrnčić-Dim s 35., Tin Široki s 59. vremenom.

Najbrže vrijeme Didiera Cuchea (naslovna fotografija) iznosilo je 2:01.12. Na drugom mjestu Christof Innerhofer (ITA) zaostao je za svega 37 stotinki sekunde, dok je treće vrijeme treninga ostvario Georg Streitberger (AUT, + 1.18).

Vrijeme Ivice Kostelića (fotografija dolje) sa startnim brojem 25 na sedmoj je poziciji bilo 2:03.41 (+ 2.29 u odnosu na Cuchea). Sa startnim brojem 47 Natko je za Cucheom zaostao za + 5.18 sekundi. Dok je Tin Široki sa startnim brojem 62 bio 11.21 sekundi sporiji u odnosu na najbrže vrijeme.

"Uvjeti za trening danas su bili stvarno teški. Ne sjećam se kada je zadnji puta bilo tako. Skokovi jako teški i dugački, teren 'kvrgav', skije bježe. I na trenutke je izgledalo zaista kao borba za goli opstanak. Pogotovo zbog smanjene vidljivosti", riječi su kojima je današnji trening prokomentirao Ivica Kostelić.

-.-Bojan Koprivica-.-
Prvi trening spusta obilježio je i veliki prekid uslijed vrlo ružnog pada Hansa Gruggera (fotografija dolje) (AUT) sa startnim brojem 5. Grugger je stravično pao pri skoku tzv. "Mišolovke" te je prebačen hitno u innsbrušku Sveučilišnu kliniku. A prve informacije iz austrijskog tabora govore o teškom potresu mozda te ozljedama prsišta.

-.-Bojan Koprivica-.-

Sutrašnji dan u Kitzbühelu bi trebao donijeti utrku superveleslaloma. Subota je tradicionalno rezervirana za spust. A nedjelja za slalom. Vremena spusta i slaloma i ove će se godine ujedno zbrajati za jedinu "klasičnu" kombinaciju FIS Svjetskog kupa.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 290089
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr