NATJECANJA

»

SKIJANJE

25.01.2013.      

Autor: Matija Kralj 

Kitzbühel S (m) i Maribor VSL (ž) - najava utrka, uživo

Ivica Kostelić sa startnim brojem 31 u sutrašnji spust Kitzbühela (AUT). Saša Tršinski s brojem 68 u premijerni nastup u Svjetskom kupu na veleslalomu Maribora (SLO).

Na sutrašnjem spustu Kitzbühela svakako bi trebao biti prekinut sjajan švicarski niz od pet pobjeda. Četverostruki pobjednik utrke Didier Cuche po prvi puta od umirovljenja utrku će gledati s tribina uz stazu. Dok je njegov imenjak Defago, pobjednik utrke iz 2009., trenutno daleko od pobjedničke spustaške forme.

Sukladno rezultatima s treninga najveći favoriti za pobjedu na utrci su Aksel Lund Svindal (NOR) te Klaus Kröll (AUT). Na strani Svindala svakako je samopouzdanje stečeno današnjom superveleslalomskom pobjedom. Na strani Krölla dva su treća mjesta iz 2009. i 2012. godine.

Specifičnost sutrašnje utrke bit će svakako i to da će prošlotjedni pobjednik spusta Wengena (SUI), Christof Innerhofer (ITA), u utrku krenuti 'kazneno' tek iza startnog broja 45. Innerhofer je kaznu zaradio ignoriranjem žutih zastava na posljednjem treningu spusta, pa verbalnim prepucavanjem sa sucima FIS-a potom. Innerhofer je na tom treningu pao, svejedno naknadno nastavio vožnju prema cilju, iako su mu, opet navodno (on kaže da nisu) žute zastave za zaustavljanje jasno bile pokazane. 

Ivica Kostelić u utrku kreće, kao i na superveleslalomu danas, 31. Više s mislima da si osigura što bolju situaciju u kontekstu nedjeljne klasične kombinacije, čiji je spust sastavni dio.

Spektakularni "Streif" za spust kreće s 1.665, cilj mu je na 805 metara nadmorske visine, a dužina 3.312 metara. Sama utrka kreće od 11:30 sati uz najavljeni izravni TV prijenos i na HTV 2. U sutrašnju utrku kreću 52 skijaša iz 14 zemalja.

Cjelovita startna lista utrke (pdf)

---

Nakon tri godine stanke, skijašice će sutra u Mariboru, u sklopu 49. Zlatne lisice, napokon po svoj prilici dočekati regularni kraj jedne tamošnje utrke. Nakon velikih problema s vremenom prošlih godinu-dvije ne treba niti posebno isticati kako sutrašnji veleslalom s posebnim iščekivanjem očekuje Tina Maze koja je u Maribor s treninga u Italiji, kako se može saznati, stigla sjajno raspoložena. I svakako će sutra pokušati dati sve da sutrašnji dan zapamti po svojoj mogućoj trećoj veleslalomskoj mariborskoj pobjedi.

S posebnim nestrpljenjem, vjerujemo, svoj sutrašnji premijerni nastup u Svjetskom kupu dočekuje i tek 16-ogodišnja mlada hrvatska B skijaška reprezentativka Saša Tršinski. Najmlađa skijašica prijavljena za sutrašnju utrku niz "Pohorje 2" stazu (start na 734, cilj na 347 mnv) u prvoj će vožnji krenuti posljednja, sa startnim brojem 68 od 68 skijašica iz 18 zemalja prijavljenih za start na utrci.

Prva vožnja veleslaloma Zlatne lisice na rasporedu je od 10:00 sati uz postavku M. Tatschla (AUT). Dok druga vožnja kreće od 13:15 sati, uz postavku C. Knighta (USA). Obje vožnje utrke u izravnom su TV prijenosu najavljene i na HTV 2.

Cjelovita startna lista utrke (pdf)



 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 320253
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr