NATJECANJA

»

SKIJANJE

20.01.2012.      

Autor: Matija Kralj

 

Kitzbühel S (m) i Kranjska Gora VSL (ž) - najava utrka

Prestižni spust Kitzbühela za skijaše te veleslalom skijašica u Kranjskoj Gori - to je sutrašnji planirani program FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju.

Uspiju li organizatori, i njihova 'armija ljudi' uz mehanizaciju dobiti bitku sa snijegom koji u Kitzbühelu neumorno pada čitav dan, spust skijaša u Kitzbühelu, jedan od onih baš klasika Svjetskog kupa, sutra će se na "Streifu" voziti s početkom od 11:30 h. I uz izravni TV prijenos na HTV 2.

Sam po sebi strmi, opasni i iznimno tehnički za skijanje zahtjevni "Streif" kreće sa 1.665, cilj mu je na 805 metara nadmorske visine. A dugačak je 3.316 metara.

Od ukupno 63 skijaša prijavljenih za start utrke (iz samo 13 zemalja svijeta) Ivica Kostelić za utrku je dobio startni broj 28, Natko Zrnčić-Dim broj 50.

Ivica i Natko utrku, inače, dočekuju spremni. Današnji dan bez superveleslaloma iskoristili su za slalomski trening. Ivica se iz trena u tren osjeća sve bolje, gležanj ga sve manje boli, i od Kitzbühela, osobito u kontekstu mogućih kombinacijskih bodova, očekuje uobičajeno puno. U sutrašnjem spustu pokušat će si u tom kontekstu osigurati što bolji položaj za nedjelju. A prema "Streifu" namjerava pristupiti s respektom, no ne i nekim novih strahom kao eventualnom posljedicom pada na posljednjem treningu.

I Natko Zrnčić-Dim od sutrašnje utrke očekuje puno, jedan mogući 'top 20' plasman na stazi koja mu je u prošlosti donijela već puno radosti. Naravno, samo pod uvjetom da staza i vremenske prilike i njegovom startnom broju omoguće koliko-toliko ravnopravnu bitku s onim najboljima te nešto manje boljima. U svakom slučaju - podrška hrvatskih navijača i u Kitzbühelu je, prema svemu sudeći, osigurana.

-.-Goran Razić-.-

Cjelovita startna lista utrke (.pdf dokument)

Tek četvrti veleslalom svojega dijela Svjetskog skijaškog kupa, veleslalom tradicionalne "Zlatne lisice", najbolje skijašice svijeta po drugi puta u posljednjih nekoliko godina voze na "Podkoren 3" stazi u Kranjskoj Gori.

Start staze je na 1.162, a cilj na 836 metara nadmorske visine. Prva veleslalomska vožnja zakazana je za 10:00 h, uz postavku F. Winklera (AUT). Dok je druga vožnja na rasporedu od 13:15 h, uz postavku P. Y. Albrieuxa (FRA). Sve i uz izavni TV prijenos na stranim TV postajama.

Među 70 skijašica iz 21 zemlje svijeta u prvoj će vožnji na stazu prva Lindsey Vonn (USA). Tina Maze za jedini za nju domaći veleslalom sezone ima startni broj 5. Dok je Viktoriji Rebensburg (GER), trenutno vodećoj veleslalomašici Svjetskog kupa, ždrijeb za sutra namijenio najviši mogući startni broj - startni broj 7.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf dokument)

Vaše prognoze pobjedničkih podija utrke očekujemo u sklopu tzv. Skijanje.hr kladionice.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 21. siječnja 2012.   11:40h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Skraćeni spust? To ide u prilog Ivici. Mrzim spust u Kitzu bez Mausfalle.

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 314620
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr