09.03.2008.      

Autor: Matija KraljPhoto: Zoom Agence  

Kranjska Gora, SL (m) - Moelgg 1., Ivica 2.!

Ivica Kostelić na slalomu FIS Svjetskog kupa u Kranjskoj Gori izjednačio je svoj najbolji ovosezonski slalomski rezultat, 2. mjesto sa Sljemena, te je u 3. slalomskoj utrci zaredom ostvario plasman na pobjednički podij! Pobjeda Manfredu Moelggu.

Kao i na Sljemenu Mariu Mattu (AUT), Ivica Kostelić i danas je na slalomu u Kranjskoj Gori po drugi puta ove sezone "primat", i bolji rezultat na utrci, priznati morao samo jednom skijašu.

Ovoga puta to je bio Manfred Moelgg (ITA), koji je do svoje prve pobjede na nekoj od utrka FIS Svjetskog kupa, nakon već čitavog niza drugih mjesta i plasmana na pobjednički podij, danas napokon stigao zbrojenim vremenom 1:42.29, uz vodstvo ostvareno već nakon prve slalomske vožnje.

ivica kostelicIvica Kostelić, a koji je nakon prve vožnje držao odlično treće mjesto, u drugoj je vožnji uspio ostvariti pomak na drugu stepenicu pobjedničkog podija ukupnim vremenom 1:42.70 te uz 41 stotinku sekunde zaostatka u odnosu na pobjednika.

Senzacionalno treće mjesto slaloma za "Pokal Vitranc" pripalo je danas mladom svjetskom juniorskom prvaku iz Austrije, Marcelu Hirscheru, dok je četvrti bio vodeći slalomaš ukupnog poretka FIS Svjetskog kupa, Francuz Jean-Baptiste Grange.

Austrijanac Reinfried Herbst drugo je vrijeme prve slalomske vožnje pretvorio u završno peto, dok su šesto i sedmo mjesto pripali Felixu Neureutheru (GER) i Tedu Ligetyju (USA).

Današnji slalom donio je odustajanjem još u prvoj vožnji Benjamina Raicha možda i konačnu odluku u pogledu pobjede u ukupnom poretku FIS Svjetskog kupa u korist Bode Millera (USA) koji je, iako danas uopće nije nastupio, u potpunosti zadržao svoju prednost kako u odnosu na Didier Cuchea (SUI), tako i u odnosu na već spomenutog Raicha.

Natko Zrnčić-Dim, kao drugi hrvatski predstavnik na današnjoj utrci, prvu je vožnju sa startnim brojem 71 okončao na 52. mjestu te se time nije uspio kvalificirati za nastup u drugoj vožnji.

Nakon današnjeg dana skijaši sada sele put Bormia, a gdje ih u nadolazećem tjednu očekuje završnica ovosezonskog izdanja FIS Svjetskog kupa, s po još jednom utrkom u svim disciplinama (osim (super)kombinacije), baš kao i završni Nations Team Event. 

Konačni poredak prvih 10 skijaša na utrci:

1. MOELGG, Manfred (ITA) 1:42.29
2. KOSTELIĆ, Ivica (CRO) + 0.41
3. HIRSCHER, Marcel (AUT) + 0.49

4. GRANGE, Jean-Baptiste (FRA) + 0.55
5. HERBST, Reinfried (AUT) + 0.64
6. NEUREUTHER, Felix (GER) + 0.86
7. LIGETY, Ted (USA) + 1.23
8. DEVILLE, Cristian (ITA) + 1.27
9. LIZEROUX, Julien (FRA) + 1.38
10. ROCCA, Giorgio (ITA) + 1.58
---
52. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) + 5.63 (nakon prve vožnje) 

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 268046
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr