06.03.2011.      

Autor: Matija Kralj

Photo: Goran Razić (Pokal Vitranc 2011.)

 

Kranjska Gora, SL (m): Matt dvije u nizu

Mario Matt (AUT) stigao je nakon pobjede na slalomu u Banskom i do druge vezane slalomske pobjede danas u Kranjskoj Gori. Ivica Kostelić i Jean-Baptiste Grange uz diskvalifikacije bez bodova.

-.-Goran Razić-.-Uistinu rijetka situacija dogodila se danas na slalomu FIS Svjetskog kupa u Kranjskoj Gori. Obojica vodećih skijaša u slalomskom poretku Svjetskog kupa, i Ivica Kostelić, i Jean-Baptiste Grange, ostali su danas bez ijednog boda usred diskvalifikacija. I to obojica na isti način, samo u različitim vožnjama, nakon što su svoje vožnje odradili do cilja. No TV snimka jasno je pokazala, skijaški rečeno, 'haklanje' slalomskih vratiju.

Grangeu se to dogodilo još u prvoj slalomskoj vožnji. A Ivici u drugoj slalomskoj vožnji, nakon 11. mjesta prve vožnje. Uz za Ivicu zaista vrlo rijetku situaciju sada nezavršavanja dviju uzastopnih slalomskih utrka.

Ipak, konačni rasplet utrke Ivicu Kostelića ostavlja u poziciji prvog favorita za osvajanje i malog slalomskog Kristalnog globusa. Jer Ivica uoči posljednjeg slaloma u Lenzerheideu i nadalje vodi sa 478 bodova. Grange je ostao na 442 boda. Dok je Andre Myhrer uz četvrto mjesto slaloma u Kranjskoj Gori stigao na 383 boda. I ostao u matematičkoj mogućnosti borbe za mali slalomski Globus.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa nije se promijenilo ništa u odnosu na jučer. Ivica Kostelić i nadalje ima 1 307 bodova, uz Didiera Cuchea na 725 te Aksela Lunda Svindala uz 722 boda. No sada uz još jednu utrku manje, još sedam utrka do kraja sezone.

Slalomska postavka Ante Kostelića danas u prvoj vožnji Kranjske Gore nije bila niti blizu onoliko selektivna za najbolje slalomaše svijeta, koliko je to inače znala biti. Jer čak njih 14 'stisnulo' se unutar jedne sekunde. Druga vožnja obećavala je, a nakon toga i ponudila, čisti rulet za konačnu pobjedu u utrci.

Najbolje se u svemu snašao Mario Matt, uz pobjedu od samo devet stotinki sekunde u odnosu na dvojicu drugoplasiranih - vodećeg nakon prve vožnje, Axela Baecka (SWE) te danas senzacionalno dobrog Nolana Kaspera (USA). Koji se isprva sa startnim brojem 22 probio na sedmo mjesto prve vožnje. A potom uz najbolje vrijeme druge vožnje i stigao do prvog pobjedničkog podija karijere u Svjetskom kupu.

-.-Goran Razić-.-
Nastupom Mitje Valenčiča, i konačnom šestom pozicijom utrke, vrlo zadovoljni mogu biti i Slovenci. Dok su u drugoj vožnji šanse za visoki plasman u utrci propustili odustajanjem Reinfried Herbst, Naoki Yuasa i Manfred Pranger. Sa startnim brojem 66 Natko Zrnčić-Dim nije se uspio kvalificirati za drugu slalomsku vožnju Kranjska Gore.

"Nisam dobro vozio i nikako nisam lovio ritam što se proteglo na cijelu stazu. Gipsova postavka staza je bila zanimljiva i aritmična, jer je postavio dosta figura koje se inače u Svjetskom kupu ne mogu vidjeti.

Sigurno je da je njegovu stazu ljepše za voziti, ali treba i puno više paziti. Tu ništa nije nekorektno, samo je malo drugačije i teže. U Kvitjfellu ću pokušati izboriti nemoguće, a to je plasman u finale u Lenzerheideu u spustu, za što postoje teoretske šanse ukoliko budem jedanput 5. ili dva puta 10. Sigurno je teško to dostići, ali ću dati sve od sebe.

Inače sama sezona je bila lošija s obzirom na rezultate, i na greške pogotovo u spustu, ali sam ju sigurno pokrio s najboljim rezultatom u karijeri u superkombinaciji"
, izjavio je danas u Kranjskoj Gori Natko.


Konačni poredak prvih 10 skijaša na utrci:

1. MATT Mario (AUT) 1:49.14
2. KASPER Nolan (USA) + 0.09
2. BAECK Axel (SWE) + 0.09
4. MYHRER Andre (SWE) + 0.35
5. MOELGG Manfred (ITA) + 0.79
6. VALENČIČ Mitja (SLO) + 1.00
7. VOGEL Markus (SUI) + 1.32
8. MISIILIER Steve (FRA) + 1.34
9. DEVILLE Cristian (ITA) + 1.41
10. HARGIN Mattias (SWE) + 1.42
---
ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) + 3.47 (39. mjesto 1. vožnje)
KOSTELIĆ Ivica (CRO) - diskvalifikacija u 2. vožnji

Rezultati, analiza, poretci nakon utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 245018
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr