NATJECANJA

»

SKIJANJE

10.03.2013.      

Autori: Matija Kralj, Goran Vukelić

Foto: Goran Razić

 

Kranjska Gora, SL (m): 26. pobjeda karijere Ivice Kostelića!

Točno 10 godina nakon svojeg prvog slavlja Ivica Kostelić ponovio je danas slalomsku pobjedu na "Pokalu Vitranc" u Kranjskoj Gori. Dalibor Šamšal bez druge vožnje.

Ružan, tmuran, kišovit i siv dan u Kranjskoj Gori Ivica Kostelić pretvorio je u novi veliki dan hrvatskog alpskog skijanja! Ivica je tako stigao do svoje 26. pobjede na nekoj od utrka Svjetskog kupa te druge ovosezonske nakon kombinacije Kitzbühela (AUT).

-.-Goran Razić-.-

Sa startnim brojem 6 Ivica je već prvu vožnju utrke završio na odličnoj trećoj poziciji, uz 1.51 sek. zaostatka u odnosu na najbržeg Alexisa Pinturaulta (FRA), ali i uz svega 0.06 sek. zaostatka u odnosu na drugoplasiranog Andre Myhrera (SWE).

-.-Goran Razić-.-

Krenuvši 28. u drugoj vožnji Ivica skija vrijeme 53.51, te na kraju ostvaruje osmo vrijeme druge vožnje. Ukupno je ciljem prošao s 0.19 sek. zbrojene prednosti ispred Marcela Hirschera (AUT).

-.-Goran Razić-.-

Andre Myhrer ne uspijeva ga potom "skinuti" s vodeće pozicije i s 0.92 sek. zaostatka u cilju u konačnici zauzima šesto mjesto na utrci. Francuz Alexis Pinturault, kao posljednji sa starta u drugoj vožnji, svoju ogromnu prednost u odnosu na Ivicu čuva na obama prolazima na stazi, no potom na jednim vratima odlazi prenisko u putanji, "jaši" vrata i ostaje bez završetka utrke!

Iza Ivice Kostelića u konačnici se danas smjestio austrijski dvojac, budući da je do treće pozicije na utrci doskijao također poput Ivice super-iskusni dvostruki pobjednik slaloma Kranjske Gore Mario Matt.

-.-Goran Razić-.-

Četvrto mjesto na utrci u konačnici je za Švedsku pripalo Jensu Byggmarku (SWE), dok je peti ostao i još jedan Austrijanac, Reinfried Herbst s drugim vremenom druge vožnje.

Razriješnica po pitanju osvajanja ovosezonskog malog slalomskog Kristalnog globusa stigla je još u prvoj vožnji. Marcel Hirscher napravio je veliku pogrešku na jednom oštrom lijevom zavoju u donjem dijelu staze te prvu vožnju stoga završio na tek osmoj poziciji uz 2.11 sek. zaostatka za u prvoj vožnji fenomenalnim Pinturaultom. Felix Neureuther (GER) jedini je skijaš koji ga je još danas mogao odvojiti od prijevremene potvrde naslova slalomskog pobjednika Svjetskog kupa. Nijemac je krenuo odmah iza njega i pregazio slalomska vrata još u gornjem dijelu staze. U konačnici, na zadnji slalom Svjetskog kupa u Lenzerheideu Hirscher odlazi s nedohvatljivih 264 boda slalomske prednosti u odnosu na Neureuthera, a i u ukupnom poretku Svjetskog kupa s novih 80 bodova odvaja se na 149 bodova prednosti u odnosu na Aksela Lunda Svindala (NOR).

Ivica Kostelić nakon 100 bodova slaloma Kranjske Gore sada je u slalomu na četvrtoj poziciji te ima svega 7 bodova zaostatka u odnosu na trećeg Myhrera. Dok u ukupnom poretku Svjetskog kupa na 5. poziciji ima uoči završnice u Lenzerheideu 8 bodova zaostatka u odnosu na četvrtog Neureuthera te 82 boda zaostatka u odnosu na trećeg Teda Ligetyja (USA).

Drugi hrvatski predstavnik na današnjoj utrci, Dalibor Šamšal, sa startnim brojem 58 slalom "Pokala Vitranc" u prvoj je vožnji završio na 46. poziciji uz 7.02 sek. zaostatka za najbržim vremenom.

"Moglo se i bolje, unatoč uvjetima na stazi, ali imao sam malo veću grešku na srednjem dijelu i sad tu pri kraju i, eto...", komentirao je nakon vožnje svoj nastup na stazi koja bi uvjetima više odgovarala nekim drugim sportovima Dalibor Šamšal, i dodao: "Da, staza je više sličila na motocross stazu, ali dobro, idemo dalje. Mene sutra očekuje utrka Europa kupa ovdje, ali kakvi su uvjeti... ne znam hoće li biti što od toga."

-.-Goran Razić-.-

Konačni poredak prvih 10 utrke:

1. KOSTELIĆ Ivica (CRO) 1:45.81
2. HIRSCHER Marcel (AUT) + 0.19
3. MATT Mario (AUT) + 0.34
4. BYGGMARK Jens (SWE) + 0.37
5. HERBST Reinfried (AUT) + 0.57
6. MYHRER Andre (SWE) + 0.92
7. LARSSON Markus (SWE) + 1.27
8. YUASA Naoki (JPN) + 1.41
9. MOELGG Manfred (ITA) + 1.57
10. DOPFER Fritz (GER) + 1.59
...
46. ŠAMŠAL Dalibor (CRO) + 7.02 (nakon 1. vožnje)

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 273219
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr