NATJECANJA

»

SKIJANJE

09.03.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

Kranjska Gora SL (m) i Ofterschwang SL (ž) - najava utrka

"Slalomska nedjelja" sutra donosi pretposljednji slalom aktualne sezone Svjetskog kupa za skijaše u Kranjskoj Gori te isto tako pretposljednji slalom sezone skijašica u Ofterschwangu.

Marcel Hirscher (AUT) sutra bi, prođe li sve bez velikih iznenađenja, trebao obaviti formalnost i u svojim vitrinama trofeja nakon prošlosezonskog velikog te veleslalomskog malog rezervirati mjesto i za prvi mali slalomski Kristalni globus karijere. U pretposljednji slalom sezone, onaj u Kranjskoj Gori, Hirscher ulazi, naime, s velikih 184 boda prednosti u odnosu na Felixa Neureuthera (GER). A po istom poučku koji je vrijedio danas za veleslalom i Teda Ligetyja (USA) - bilo koja prednost koja bi nakon sutrašnje utrke za Hirschera iznosila 100 bodova i više donosi mu mali slalomski Globus i uoči posljednje slalomske utrke završnice u Lenzerheideu.

Uz borbu za mali slalomski Globus, Hirscher će sutra tražiti i novu priliku za snažnije odvajanje od Aksela Lunda Svindala (NOR) u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Slalom je Norvežaninova uvjerljivo najslabija disciplina, i on sutra, bez obzira na borbu za veliki Globus i zaostatak od 69 bodova, nije odlučio nastupiti na utrci.

Ako nema Svindala, na startnoj listi slaloma Kranjske Gore zato ima čak 81 skijaš iz 23 zemlje. Hrvatski su predstavnici među njima Ivica Kostelić, koji će u utrku sa startnim brojem 6. Te Dalibor Šamšal sa startnim brojem 58. Poput današnjeg veleslaloma i sutrašnji slalom vozi se na "Podkoren 3" stazi sa startom prve vožnje opet od 9:30, a druge od 12:30 sati te uz izravni TV prijenos i na HTV 2. D. Chastan (FRA) i S. Deldio (ITA) postavljači su prve odnosno druge vožnje.

Andre Myhrer (SWE), Cristian Deville (ITA) te Alexis Pinturault (FRA) trojac je koji se prošle sezone našao na pobjedničkom podiju slaloma "Pokala Vitranc". A od aktivnih, i za sutra zdravih skijaša, pobjede u Kranjskoj Gori u slalomu uz Myhrera imaju još i Mario Matt (AUT), i to čak dvije, Reinfried Herbst (AUT), Manfred Moelgg (ITA) te Ivica Kostelić. Jedan pobjednik, zasigurno na zadovoljstvo mnogih ljubitelja skijanja, sutra će se naći u ulozi predvozača utrke, gotovo spreman za povratak skijaškim natjecanjima, a bit će to Julien Lizeroux (FRA). Marcel Hirscher na slalomima Kranjske Gore do sada je bio jednom treći i jednom drugi. Dok Ivica uz pobjedu iz 2003. ima još i treće mjesto iz 2001. te drugo mjesto iz 2008. godine.

Cjelovita startna lista utrke (pdf)

---

Za razliku od današnje, utrku u kojoj je mali Kristalni globus još "u igri" sutra na slalomu u Ofterschwangu voze skijašice. Braniteljica titule pobjednice utrke iz prošle godine je Erin Mielzynski (CAN), koja je tada slavila ispred Resi Stiegler (USA) i Marlies Schild (AUT). Iako se iznenađujuće pojavila na slalomu SP-a u Schladmingu, starija sestra Schild zbog oporavka od ozljede koljena do kraja sezone ipak neće više nastupati na slalomima Svjetskog kupa.

Bitku za mali slalomski Kristalni globus u posljednje dvije utrke vode još najrealnije Mikaela Shiffrin (USA) i Tina Maze (SLO). Shiffrin uoči sutrašnjeg slaloma ima 528, a Maze 495 slalomskih bodova. A "iz prikrajka" tu je još i Veronika Velez Zuzulova (SVK) s 435 bodova.

I ovdje se obje utrke voze kao i veleslalom s počecima vožnji od 10:30 i 13:30 sati. Staza je opet "Ofterschwanger Horn", a postavljači vožnji su G. Obkircher (AUT) te W. Zurbuchen (SUI). Među 64 skijašice iz 21 zemlje svijeta prijavljenih za start na utrci nema hrvatskih predstavnica. 

Cjelovita startna lista utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 265240
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr