NATJECANJA

»

SKIJANJE

11.03.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

Kranjska Gora SL (m): Myhreru slavlje i priključak, Ivica 16.

Andre Myhrer (SWE) uspio je u desetom slalomskom nastupu dočekati i svoju ovosezonsku premijernu slalomsku pobjedu na slalomu Kranjske Gore (SLO). Ivica Kostelić 16., Marcel Hirscher (AUT) bez završetka prve slalomske vožnje.

Čak tri puta u aktualnoj sezoni slalome FIS Svjetskog kupa završavao je na drugom mjestu. Redom u Flachauu, Wengenu te potom i Banskom. A u Kranjskoj Gori Andre Myhrer uspio je sjajno iskoristiti priliku koju su mu na neki način širom otvorili Ivica Kostelić i Marcel Hirscher. Te je do svoje treće slalomske pobjede u Svjetskom kupu u karijeri stigao zbrojenim vremenom 1:40.99. Uz 49 stotinki sekunde prednosti u odnosu na Talijana Cristiana Devillea (fotografija niže) te 58 stotinki sekunde prednosti u odnosu na Alexisa Pinturaulta (FRA).

-.-Goran Razić-.-

Andre Myhrer vodstvo u utrci preuzeo je odmah u prvoj vožnji, u kojoj je sa startnim brojem 1 odskijao najbrže vrijeme 50.59. Drugi već i nakon prve vožnje bio je Deville. Marcel Hirscher (AUT) odustao je uz 'haklanje' vratiju. Baš kao i njegov sunarodnjak Mario Matt (AUT).

U prvoj slalomskoj vožnji Ivica Kostelić sa startnim je brojem 7 zauzeo 8. mjesto, uz 1.18 sek. zaostatka u odnosu na Myhrera. Dok mu je tek 27. vrijeme od starta podosta nemirne druge vožnje u konačnici donijelo 16. poziciju završnog poretka utrke. Uz 1.56 sek. zaostatka u odnosu na Myhrera.

-.-Goran Razić-.-

Svoje plasmane iz prve vožnje u drugoj je vožnji bitno kvario solidan broj skijaša iz društva najboljih nakon prve vožnje, s iznimkom pobjedničkog dvojca. Tako da je Alexis Pinturault drugim vremenom druge vožnje do trećeg mjesta na utrci stigao s 14. pozicije nakon prve vožnje. A Markus Larsson (SWE) do petog je mjesta na utrci stigao s, primjerice, 19. pozicije prve vožnje.

Rasplet današnjeg slaloma Andre Myhreru sada uoči posljednje slalomske utrke na završnici u Schladmingu donio je 544 boda u slalomskom poretku Svjetskog kupa. Što je 16 bodova manje u odnosu na drugoplasiranog Marcela Hirschera. Ivica Kostelić kao vodeći skijaš slalomskog poretka Svjetskog kupa u posljednju će utrku ući s točno 50 bodova prednosti u odnosu na Hirschera (610 - 560). Čime ostaje glavnim kandidatom da u sezoni 2011/12. osigura i svoj treći mali slalomski Kristalni globus u karijeri.

-.-Goran Razić-.-

U ukupnom poretku Svjetskog kupa današnjim raspletom situacije obilato je profitirao Beat Feuz (SUI), koji na utrci nije nastupio. On i nadalje tako ima 1.250 bodova, Marcel Hirscher ostao je na 1.195 bodova. Dok se Ivica Kostelić vodećem dvojcu približio za 15 bodova. I sada je na 1.064 boda.

Na završnici u Schladmingu sada redom idućeg tjedna slijede po jedan spust, superveleslalom, veleslalom i slalom.

Svoje ovosezonske nastupe u Svjetskom kupu Dalibor Šamšal sa startnim je brojem 61 okončao na 39. mjestu prve slalomske vožnje Kranjske Gore. Uz 3.68 sek. zaostatka u odnosu na Andre Myhrera. I 53 stotinke sekunde udaljenosti od mogućeg plasmana u drugu vožnju.

Konačni poredak prvih 10 skijaša na utrci:

1. MYHRER Andre (SWE) 1:40.99
2. DEVILLE Cristian (ITA) + 0.49
3. PINTURAULT Alexis (FRA) + 0.58
4. GROSS Stefano (ITA) + 0.72
5. LARSSON Markus (SWE) + 0.75
6. BRANDENBURG Will (USA) + 0.87
7. NEUREUTHER Felix (GER) + 0.96
8. VALENČIČ Mitja (SLO) + 0.98
9. LIGETY Ted (USA) + 1.03
9. PRANGER Manfred (AUT) + 1.03
...
16. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 1.56
...
39. ŠAMŠAL Dalibor (CRO) + 3.68 (nakon 1. vožnje)

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 235049
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr