03.05.2010.      

Autor: Goran RazićPhoto: Hintertux, arhiva Skijanje.hr  

Ljetna sezona s "powderom" na stazama

Zatvorila su se skijališta čak i iz reda najupornijih. Tako su Obertauern, Turracher Höhe, Kanin i ostali rekli doviđenja sezoni 09/10., no glečeri nude uvjete koje treba iskoristiti.

I oni bliži, ali i oni nešto dalji glečeri nude odlične snježne uvjete. Tko je još uvijek željan skijanja, mirne duše neka krene na bilo koje odredište i neće požaliti. Vremenska prognoza, koja je i na Skijanje.hr-u od ovoga tjedna u ljetnom režimu rada, najavljuje ne male količine snijega. Tako recimo austrijski glečeri tijekom narednog tjedna očekuju između 20 i 50 cm svježeg snijega, koji će pasti na već sasvim solidno akumuliranu količinu.

Skijati se može na većini ledenjaka, pa je tako recimo u Austriji moguće skijanje na 7 skijaških glečera, uz još po nekoliko skijališta u Italiji i Švicarskoj. Što se tiče radnog vremena valja napomenuti kako Mölltaler i Pitztal Gletscher rade do 16.05., kada kreću u redovan godišnji remont. Slično poput Mölltalera u jednomjesečnu pauzu će i skijalište iznad švicarskog Zermatta, koje neće raditi od 24.05. do 26.06., dok Saas Fee ne najavljuje nikakvo zatvaranje.

Slično kao i svake godine francuski skijaški glečeri imaju kraću pauzu između zimske i ljetne sezone, pa će tako Tignes ljetnu sezonu otvoriti 19.06., a trajat će sve do 29.08.2010. Les deux Alpes sezonu ponovo otvara nekoliko dana ranije, 16.06., a skijat će se moći do 28.08.2010.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 207659
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr