05.02.2007.      

Autor: Goran Vukelić 

Najavljen Jadranski slalom 2007.

Na konferenciji za novinare Organizacijski odbor FIS Jadranskog slaloma izvijestio o poduzetim koracima za pripremu ovogodišnjeg izdanja.

Na konferenciji za novinare održanoj danas u hotelu Bonavia u Rijeci Organizacijski odbor Međunarodnog Jadranskog slaloma 2007. potrudio se obavijestiti javnost o dosad odrađenim pripremama za 2. obnovljeno izdanje ovog skijaškog natjecanja.

Predsjednik Organizacijskog odbora, Milan Tumara, izrazio je nadu da će vremenski uvjeti dopustiti održavanje natjecanja koje je zakazano za 24. ožujka. "Pripremamo ražanj, a zec je još u šumi", našalio se Tumara aludirajući na nedostatak snijega što je boljka gotovo svih europskih skijališta. "Noćas su topovi na Radeševu nabacivali novi snijeg", izvijestio je Tumara, "a nadamo se i da će se vremenski uvjeti popraviti do kraja ožujka."

Još jedan problem predstavlja činjenica da se istog vikenda održavaju nacionalna skijaška prvenstva Slovenije, Italije i Austrije. Zbog toga će organizatorima biti još teže privući natjecatelje, a problemu su pokušali doskočiti povećavši novčane nagrade najboljima te osiguravanjem turističkih aranžmana na Kvarneru za one koji se nalaze među prvih 30 na FIS slalom listi.

Dan prije natjecanja, 23. ožujka, u Rijeci će se održati svečano izvlačenje startnih brojeva uz bogat zabavni program. Isti će dan na Platku biti održano i Prvenstvo Hrvatske u slalomu. Kao predvozačica nastupit će novopečena Riječanka, Janica Kostelić, prošlogodišnja pobjednica.

Organizaciju Jadranskog slaloma potpomogli su sufinanciranjem Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Grad Opatija i Općina Čavle, svaki sa po 100,000 kuna. Predstavnici Grada i Županije, Vojko Obersnel i Luka Denona, na konferenciji su iznijeli planove valorizacije Platka kao sportskog centra.

Dožupan Denona predložio je uređenje Platka po sistemu javno-privatnog partnerstva, a iznio je i podatak o 2 milijuna kuna utrošenih na izradu studije Županijskog sportskog centra Platak. Toliki je iznos namjenio i Grad Rijeka za izradu projekta vodoopskrbe Platka što je i preduvjet za iole ozbiljniji daljnji razvoj. Gradonačelnik Obersnel je bio pomalo i iznenađen informacijom da Jadranski slalom 2009. namjerava biti stanica Europskog kupa, a 2012. možda i Svjetskog. Tumara ga nije propustio podsjetiti da je to i gradonačelnikova želja, izrečena nakon Snježne kraljice ove godine u Zagrebu.

Zaključujući konferenciju, Tumara je obavijestio i da je blizu finalizacije ideja o kandidiranju Opatije za domaćinstvo FIS kongresu 2010. Što se zimske Univerzijade tiče počasni je predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza bio jasan: "Priča je stala zbog naše inertnosti!" Opomenuo je Gorane da se trgnu i počnu raditi na projektu koji će najviše koristi donijeti upravo njima samima.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 251024
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr