25.01.2012.      

Autor: Željko Ivnik

Foto: Goran Razić

 

Naoki Yuasa: "20 stotinki iza Ivice - velika čast!"

Japanac Naoki Yuasa natječe se u Svjetskom skijaškom kupu od 2003. godine. Nastupa isključivo u slalomu i 'ne koketira' s ostalim disciplinama, kako nam je otkrio niti na treningu.

Do sada je zabilježio "tek" četiri plasmana među prvih 10 skijaša na utrkama Svjetskog kupa i nikada nije osjetio čar stupanja na postolje.

Stoga ne čudi njegova reakcija na peto mjesto osvojeno u Schladmingu što je ujedno njegov najbolji plasman u karijeri, uz 'eurpciju oduševljenja' koju je i publika pred TV ekranima jasno mogla uočiti:

"Ne mogu vam reći koliko sam sretan. Ovdje sam do sada postigao svoje najbolje rezultate, i kada nastupam, znam da mogu učiniti nešto posebno. Možda jesam prosječan skijaš, ali kada sam ovdje jednostavno izgaram na stazi. Od moja četri plasmana među prvih 10, tri su ostvarena u Schladmingu.

Danas sam zaostao za Ivicom Kostelićem svega 20 stotinki sekunde, to je velika čast za mene.

Japanski je tim mali, moj kolega Akira Sasaki bio je prije nekoliko sezona ovdje drugi (2006. godine, nap.a.) pa se može reći da nam je ovo sretno mjesto. Najviše treniramo u Austriji i ne stidim se promatrati način rada drugih timova, tako i sam napredujem. Iako u kontekstu moje domovine često spominju sunce, ja sam vam čovjek zime i snijega.", rekao je ekskluzivno za Skijanje.hr skromni Japanac jučer nakon utrke.

Mi ćemo za kraj samo ustvrditi da 'prosječan skijaš' teško može i do druge vožnje, a kamoli do 'top 10' plasmana na slalomima Svjetskog kupa, ma koliko se često ili rijetko to događalo.

A simpatičnom Yuasi poželjet ćemo samo da nas u Svjetskom kupu i nadalje nastavi svojim nastupima i u budućnosti što češće oduševljavati na način na koji je to do pred koju sezonu činio njegov već spomenuti stariji kolega Sasaki.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 594625
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr