23.01.2012.      

Autor: Željko Ivnik 

Mario Matt: "Dobar posao u Kitz'u znači postolje u Schladmingu"

Uoči 16. izdanja muške slalomske utrke u Schladmingu, austrijski i hrvatski mediji bave se slučajem Hirscher. Potezanje rukava od strane kolega novinara ima za cilj samo jedno.

Taj cilj je - saznati telefonski broj glasnogovornika hrvatske skijaške reprezentacije zbog dobivanja Ivičine izjave. U takvom ozračju povišenih tenzija prognoza pobjednika odnosno rezultata u drugome je planu. Stoga ne čudi da je upravo Nika Fleiss, bivša sudionica Svjetskog skijaškog kupa, izrekla možda i najsuvisliju misao koju ste mogli čuti u proteklih 48 sati: "Veselim se sutrašnjem Schladmingu jer se takve stvari najbolje rješavaju na stazi". 

Rezultatskim povodom razgovarali smo s Mariom Mattom koji danas u austrijskoj reprezentaciji ima tretman svojevrsnog čovjeka iz sjene. Treba imati na umu da je Mario bio slalomski rival našem Ivici još na početku novog tisućljeća! Ostvario je trinaest slalomskih pobjeda u Svjetskom kupu te je u dva navrata ponio titulu slalomskog prvaka svijeta. Nekako smo mišljenja da upravo on pretendira za postolje u Schladmingu.

"Protekla je sezona bila povratnička nakon ispadanja iz prve jakosne skupine. Tome su kumovale ozljede u proljeće 2009. godine, ali i zasićenje. Dio sam Svjetskog skijaškog kupa od 1999. godine. Od prvog  plasmana među dvadeset na slalomu u Kranjskoj Gori prošlo je poprilično godina, to ima svoju cijenu (smijeh)."

Matt je zanimljiv zbog činjenice da je davne 2000. godine bio pobjednikom slaloma u Kitzbühelu, a potom i Schladminga.

"Moja prva slalomska pobjeda bila je upravo na kitzbühelškom "Ganslernu". Ima li većeg momentnog okidača za mladog sportaša od takvog dosega? Inspiriran takvim razvojem događaja nakon nepunih dva mjeseca ponovno sam stao na najvišu stepenicu postolja upravo u Schladmingu. Iako mi je to uspjelo još jednom 2008. godine, prva mi je pobjeda najdraža."

Odlučno niječe da je mijenjao način treninga u odnosu na prošle sezone, ali izdvaja jedan detalj.

"Iako se to možda iz prve ne bi moglo zaključiti - u odličnoj sam formi ove godine.

Otvaranje sezone u Beaver Creeku bilo je dobro. U Alta Badiji nisam završio prvu vožnju dok sam na slalomu u Flachau ušao među prvih deset. U Zagrebu nisam imao  sreće  pa sam ostao bez rezultata. Međutim, vratio sam se starim skijaškim navikama. Konkretno, ako podbacim u prvoj vožnji, cijeli će slalom naposlijetku  biti rezultatski  prosječan. Ali ako sam pri vrhu plasmana nakon prve onda sigurno spajam dvije odlične vožnje. Vratio mi se taj osjećaj.

U posljednje tri utrke ostvario sam tri plasmana među prvih četvero, dok sam u Kitzbühelu bio na postolju kao ukupno drugi. Moja je tradicija da nakon dobrog posla u Kitz'u gotovo uvijek u Schladmingu (do)skijam do postolja. Namjera mi je tu tradiciju nastaviti."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 185849
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr