NATJECANJA

»

SKIJANJE

18.03.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

Završnica Schladming, SL (m): Myhreru nova pobjeda i mali Globus

Andre Myhrer (SWE) pobjedom i na slalomu završnice u Schladmingu (AUT) osigurao je svoj prvi mali slalomski Kristalni globus karijere. Ivica Kostelić u konačnici drugi u poretku discipline.

Uoči utrke imao je najmanje šanse za osvajanje malog Kristalnog globusa u odnosu na Ivicu Kostelića i Marcela Hirschera (AUT). No dva nova slalomski nesretna nastupa do danas vodećeg dvojca discipline, uz njegov odlični današnji nastup, Andre Myhreru osigurali su mali slalomski Kristalni globus za sezonu 2011/12.

Sama prva vožnja utrke ponudila je pravu sportsku dramu. Isprva kada je Ivica Kostelić odmah sa startnim brojem 1 za njega netipično izgubio ravnotežu i odsklizao na bok već na četvrtim vratima na stazi. Penjao se potom do točke gdje je promašio putanju vožnje te vožnju nastavio. Ali u konačnici odskijao vrijeme koje će se pokazati puno prevelikih 18.92 sek. sporijim u odnosu na najbrže vrijeme prve vožnje. To najbolje vrijeme prve vožnje (45.86) odmah sa startnim brojem 2 postavio je Felix Neureuther (GER).

-.-Goran Razić-.-

Da bismo se odmah potom, kod startnog broja 3, uslijed gaženja slalomskih vrata skijom i diskvalifikacije oprostili i od drugog ozbiljnog pretendenta na mali slalomski Globus, novog ukupnog pobjednika Svjetskog kupa Marcela Hirschera.

-.-Goran Razić-.-

Andre Myhreru, koji je niz stazu kretao sa startnim brojem 7, tada je već bilo posve jasno da ako danas uzme prvo ili drugo mjesto na utrci, da će tada po prvi puta u karijeri na kraju utrke visoko u zrak podići i Kristalni globus pobjednika discipline. Myhrer je to u konačnici uspješno i odradio. Isprva je u prvoj vožnji odskijao drugo najbolje vrijeme, uz 0.49 sek. zaostatka u odnosu na Neureuthera. A krenuvši pretposljednji sa starta u drugoj vožnji potom je još odskijao prvo vrijeme druge vožnje. Te je pobjedu na slalomu u Schladmingu odnio zbrojenim vremenom 1:32.47. Uz 0.30 sek. prednosti u odnosu na drugoplasiranog Neureuthera te 0.60 sek. prednosti u odnosu na trećeplasiranog Maria Matta (AUT).

-.-Goran Razić-.-

Ivica Kostelić odskijao je peto vrijeme druge vožnje, uz 0.50 sek. sporije vrijeme u odnosu na Myhrera. No bolje od 16. pozicije od 17 skijaša u plasmanu utrke više se nije moglo.

-.-Goran Razić-.-

Najbolji hrvatski skijaš ostao je danas van bodova. Te slalomsku sezonu završava na drugom mjestu poretka discipline uz osvojenih 610 bodova. Andre Myhrer na prvom mjestu ima 644 boda. Dok je Hirscher ostao treći uz 560 bodova.

-.-Goran Razić-.-

Ivica je u ukupnom poretku Svjetskog kupa sezonu završio na 4. poziciji. Uz 1.064 osvojena boda. 291 bod manje u odnosu na Marcela Hirschera.

Slalomskom utrkom u Schladmingu definitivno je završena sezona 2011/12. u FIS Svjetskom skijaškom kupu kod skijaša.

Konačni poredak prvih 10 skijaša na utrci:

1. MYHRER Andre (SWE) 1:32.47
2. NEUREUTHER Felix (GER) + 0.30
3. MATT Mario (AUT) + 0.60
4. DOPFER Fritz (GER) + 0.89
5. MISSILLIER Steve (FRA) + 1.16
6. HARGIN Mattias (SWE) + 1.18
7. GROSS Stefano (ITA) + 1.50
8. BYGGMARK Jens (SWE) + 1.76
8. VALENČIČ Mitja (SLO) + 1.76
10. JANYK Michael (CAN) + 1.94
...
16. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 18.93

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 224286
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr