NATJECANJA

»

SKIJANJE

16.02.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

SP Schladming, SL (m) - najava utrke, live timing

"Poligon kao stvoren za Hirschera", riječi su Ante Kostelića. "Trebam više odlučnosti, medalja mora biti primarni cilj", riječi su Ivice Kostelića uoči sutrašnjeg muškog slaloma, posljednje utrke Svjetskog skijaškog prvenstva u Schladmingu.

Schladming je spreman i za "veliko finale", muški slalom kao završni dio još jedne alpske skijaške priče od sveukupno 11 nastavaka. A maksimalno bučno "grotlo" u ciljnom stadionu Schladminga može se očekivati već odmah od 10:00 sati kada će niz stazu sa startnim brojevima 1 i 2 u prvoj vožnji krenuti prvo Mario Matt, a onda i glavni favorit utrke Marcel Hirscher (AUT).

Kao i današnja druga ženska, sutrašnja prva muška slalomska vožnja opet je u švedskim rukama, i postavit će je M. Pfeifer. Dok je postavljač druge slalomske vožnje na "Planai" stazi od 13:30 sati D. Chastan (FRA).

"Staza je dobro poznata, iako je malo devalvirana jer je uklonjen onaj zadnji val kako bi se spustašima olakšao ulazak u cilj. S obzirom na to - staza koja i inače podsjeća na poligon sad je još više poligonska. Sve ovisi o tome kako će biti postavljena, no s obzirom na iskustvo iz Svj. kupa - bit će nezahtjevna.

Mislim da je Hirscher najveći favorit. Ima sve predispozicije i kvalitete koje opravdavaju to da je favorit. Brz je, spretan, eksplozivan, a želi se dokazati i pred domaćom publikom. No nikako ne smijemo zaboraviti niti Myhrera. Uz njih je i Neureuther također kandidat za medalju", riječi su kojima utrku najavljuje trofejni hrvatski skijaški trener Ante Kostelić-Gips.

"Spavao sam dosta, odmoren sam i spreman. Danas sam imao solidan osjećaj na treningu i mislim da treba s više odlučnosti voziti prvi dio zavoja. U tom slučaju ne bi imao problema niti u drugom dijelu koji me u posljednje vrijeme muči.

Medalja mi mora biti cilj, jer se samo one broje, ali neću biti nezadovoljan niti s nekim drugim dobrim plasmanom. Hirscher je svakako favorit, ali ne smijemo zaboraviti niti druga imena koja su se pripremala samo za ovu utrku i koja uvijek mogu iznenaditi. U slalomu je uvijek najgušća konkurencija", uoči sutrašnje utrke danas izjavljuje Ivica Kostelić, a koji će u utrku sa startnim brojem 6. Uz njega - hrvatski predstavnici za utrku su i Dalibor Šamšal (startni broj 44), Filip Zubčić (startni broj 47) te Matej Vidović (startni broj 58). Sveukupno je za utrku prijavljeno točno 100 skijaša iz 57 zemalja svijeta.

Branitelj naslova svjetskog slalomskog prvaka veliki je Jean-Baptiste Grange (FRA), skijaš koji u sutrašnju utrku kreće kao favorit iz možda tek trećeg plana, sa startnim brojem 23. Na Svjetskim prvenstvima u posljednjih 10 godina, od recimo 2003., slalom je disciplina s najvećom dominacijom Austrijanaca. Jer s izuzetkom St. Moritza (SUI) 2003. i naslova svjetskog prvaka Ivice Kostelića te već spomenute 2011. i Garmisch-Partenkirchena (GER) te Grangea, svjetskim slalomskim prvacima u međuvremenu su postajali i Benjamin Raich, i Mario Matt, i Manfred Pranger. I svi su i sutra u utrci uz bok svojoj novoj velikoj, možda i najvećoj zvijezdi Marcelu Hirscheru. I dat će zasigurno sve od sebe da Austriji posljednjeg dana natjecanja donesu i prvu pojedinačnu zlatnu medalju Schladminga.

Cjelovita startna lista utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 266151
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr