16.11.2006.      

Autor: Goran VukelićGeografski prikaz: Google Earth 

Odabrani izvođači poveznice Sella Nevea – Kanin

Leitner i Doppelmayr će spojiti talijansko sa slovenskim skijalištem.

Izvođenje poveznice između talijanskog skijališta Sella Nevea i slovenskog Kanina iznad Boveca bit će povjereno tvrtkama Leitner i Doppelmayr. Potaknuti, između ostalog, konkurencijom i uviđanjem da do porasta broja skijaša na stazama može doći samo uz neprestane investicije u novu infrastrukturu, tvrtka Promotur je odlučila krenuti u završnu fazu realizacije spajanja ova dva susjedna skijališta.

Planovi financiranja su definirani, kao i tehnička izvedba ideje. Prvi korak će biti izgradnja kabinske žičare "Rifugio Gilberti" od strane Leitnera. Žičara će biti dugačka 1800 m, s visinskom razlikom od 750 m. Kabine će primati po 16 osoba, a kretat će se brzinom od 6 m/s vjerojatno već od sezone 2007/08.

Na gornju stanicu ove žičare nastavit će se gondola koju će realizirati tvrtka Dopplemayr Italia. Gondole će primati po 100 osoba, a gornja će stanica biti postavljena na strmom stjenovitom području. U žičare će biti implementirane nove Dopplemayrove tehnologije kako bi se smanjio utjecaj bočnih vjetrova i poboljšala sigurnost putnika. Ukoliko se sve bude odvijalo prema planu, do konačnog povezivanja Sella Nevee i Kanina trebalo bi doći u sezoni 2008/09.

Zbog planiranog povećanja broja skijaša i snowboardera s talijanske se strane već prionulo izgradnji novog čvorišta Chiusaforte na autocesti Trst - Tarvisio kojim će Sella Nevea biti lako i brzo dostupna.



 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 227750
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr