07.10.2009.      

Autor: Goran RazićPhoto: Skijanje.hr  

Održan Holmenkol seminar uređivanja skija

Zagrebački centar Antunović jučer je bio domaćin vrlo zanimljivog seminara o uređivanju skija. Malobrojni posjetitelji mogli su čuti i vidjeti skoro sve tajne poznatog servisera skija - Franza Nemetha.

U organizaciji tvrtke Tesma sport iz Slovenije, generalnog zastupnika Holmenkol proizvoda, te tvrtke Žuti mačak, koja je od ove godine zastupnik Holmenkola za Hrvatsku, organiziran je seminar o uređivanju skija uz prezentaciju Holmenkol alatnog pribora i voskova.

-.-Skijanje.hr-.-Prezentacija je održana pred oko 25 ljudi, prvenstveno skijaških servisera, trenera i ostalih znatiželjnika. Franz Nemeth, koji je preko 20 godina radio kao serviser u natjecateljskim pogonima austrijske skijaške reprezentacije, i koji je danas direktor natjecateljskog dijela tvornice Holmenkol Njemačka, u svojoj bogatoj karijeri okitio se i s nekoliko Kristalnih globusa Svjetskog skijaškog kupa. Sinoć je okupljenima pokazao mnoge male i velike tajne uspješnog servisa skija. Gotovo 3-satni interaktivni seminar dao je odgovore na mnoga pitanja, poput odabira idealne oštrine rubnika te odabira kuteva rubnika kako za rekreativce, tako i za djecu ili pak natjecatelje. Osim toga, velika pažnja posvećena je i pravilnoj pripremi skija za utrke svih rangova, uz koju ide i neizostavan izbor idealne kombinacije voskova.

Dugogodišnje servisersko iskustvo Franza Nemetha pretočeno je na jedan testni par skija koje su prisutnima dočaravale dobre i loše posljedice (ne)pravilnog servisa. Ovom prilikom ljudi iz Holmenkola nisu propustili prezentirati i svoj veliki izum - "Nano CFC tehnologiju", koja je zaslužna za dugotrajno postizanje vrhunskih kliznih svojstava skija u najzahtjevnijim uvjetima. Navedenu tehnologiju imali smo prilike upoznati na müchenskom ISPO-u 2008. i 2009. godine, kada je okupirala pažnju brojnih posjetitelja.

Prisustvovanje seminaru stajalo je od 75 do 100 kn, ovisno o trenutku prijave, a za te novce na raspolaganju je bilo čak 3 sata zanimljivih pikanterija velikog majstora servisa.

Holmenkol proizvodi u Hrvatskoj će se moći nabaviti u trgovini Žuti mačak u Zagrebu, dok popis ostalih prodajnih mjesta u ovome trenutku još uvijek nije poznat.

-.-Skijanje.hr-.-
-.-Skijanje.hr-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 166504
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr