26.03.2005.      

Autor: Goran Razić 

Opasnost od lavina sve veća!

S obzirom na velika zatopljenja koja su aktualna u zadnje vrijeme gotovo na cijelom predjelu Alpa, potreban je povećan oprez, lavine uzimaju maha!

Temperature i do 20°C te vrlo težak snijeg opasna su prijetnja u većini alpskih mjesta. Ova godina je vrlo pogodna za nastajanje velikih lavina i to iz razloga relativno nedavno napadale velike količine snijega koji se pod utjecajem kasnijih viših temperatura počeo vrlo brzo topiti.

Off piste skijanje postalo je prava avantura na većini skijališta, te se nikako ne preporuča, što radi nekvalitetnog snijega, a što radi povećanog rizika vožnje u takvim uvjetima. Nedavni podaci od nekoliko stotina zabilježenih lavina u austrijskim Alpama dodatno potvrđuju navedeno.

Ovom prilikom apeliramo na sve čitatelje da izbjegavaju skijanje na rizičnim mjestima, te da u slučaju odlaska u visoke planine prate redovna izvješća o opasnosti od lavina.

Lavine
Lavine - oprema
Lavine - zaštita i spašavanje

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 311589
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr