Skijanje.hr

23.12.2008.      

Autor: Elinka Barišić 

Oprezno na put!

Krećete li na put prema skijalištima, evo kratkog pregleda najvažnijih stvari.

Mnogi će za predstojeće blagdane ili pak skori "hrvatski" tjedan put skijališta, pa je ovo prava prilika da vas podsjedimo na bitne informacije koje valja znati, spremate li se na put automobilom.

Za početak pregledajte imate li u automobilima svu potrebnu zimsku opremu. Popis obavezne zimske opreme za pojedine skijaške destinacije po državam možete pregledati ovdje, a u navedenim člancima pronaći ćete i ostale korisne auto-informacije kao što su primjerice ograničenja brzina, dozvoljena razina alkohola, informacije o cestarinama i tunelarinama itd.

Prije puta svakako provjerite u kakvom stanju je vaš automobil, provjerite tekućine, gume i sve ostale vitalne djelove. Ne zaboravite u auto ubaciti i autokartu područja gdje idete, bez obzira imate li navigacijski uređaj sa sobom ili ne, a nije na odmet isprintati i detaljan plan puta sa ViaMichelinovih stranica.

Svakako prije nego krenete na put, pokušajte za vježbu staviti lance. Kad u pravim uvjetima dođe potreba za njima, bit će vam lakše postaviti ih ukoliko ste to prije izvježbali na toplom i suhom. U ovom članku možete vidjeti i postupak stavljanja lanaca.

Također, podsjetite se nekoliko savjeta o tome kako voziti po snijegu, te kako prevoziti na automobilu skije i snowboarde.

Podsjećamo vas također da provjerite vrijede li vam putovnice, idete li u zemlje u koje ne možete s osobnim iskaznicama. Prenosite li preko granice sa sobom hranu, upozoravamo vas da to nije dozvoljeno, te da carinici imaju pravo zahtjevati da sarme, kobase i ostale delicije odložite prije nego uđete u EU. Ukoliko niste, svakako ne zaboravite uplatiti putno zdravstveno osiguranje.

Sretan put i ugodno skijanje!

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1148078
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr