11.10.2007.      

Autor: Matija Kralj 

Počeli radovi na Kandaharu

Organizatori FIS Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju 2011. godine u njemačkom Garmischu krenuli s prvim radovima na čuvenom Kandahar spustu.

Prva je na redu za rekontrukciju takozvana "FIS-Schneise" ("FIS koridor", nap.a.), koja se nalazi na prvom dijelu Kandahar staze. A koja se sada proširava s dosadašnjih 16 na 39 metara.

Unutrašnja strana padine bolje će se također osigurati izgradnjom novog mosta na strani sigurnosnih mreža, čime će se ujedno zamijeniti stara drvena konstrukcija koja datira još iz 1978. godine.

Završetak prve faze radova očekuje se u studenom. Svi dodatni radovi uslijedit će potom kroz 2008. godinu, sve sa ciljem kako bi se utrke FIS Svjetskog kupa, ali i FIS Svjetsko juniorsko prvenstvo 2009. godine mogli već održati na renoviranim borlištima, u cijelosti spremnima za SP 2011.

Njemačka točnost i preciznost u poodmaklu su fazu priprema dovele već i preostale aspekte organizacije SP-a, poput primjerice napretka u osiguravanju za SP nužnih smještajnih kapaciteta.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 290802
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr