NATJECANJA

»

SKIJANJE

02.03.2013.      

Autor: Goran VukelićFoto: Garmisch-Partenkirchen, FIS Alpine 

Kvitfjell, SG (m) i Garmisch, SG (ž) - najava utrka

Superveleslalomska nedjelja u Svjetskom kupu.

Prva nedjelja ožujka 2013. u Svjetskom kupu donosi superveleslalomske okršaje skijašica i skijaša. Skijaši će snage odmjeriti u petom superveleslalomu sezone na stazi Olympiabakken u Kvitfjellu. Tamo će Aksel Lund Svindal probati srušiti prokletstvo zvano "pobjeda na domaćem terenu". Norvežanin je još nije dočekao, a sutra će imati sjajnu priliku u svojoj omiljenoj disciplini u kojoj je trenutno i vodeći skijaš.

Dobrim rezultatom može i prije posljednje utrke osigurati superveleslalomski globus budući da prvom pratitelju Matteu Marsagliji bježi već sada velikih 171 bod. Također, budući da u Kvitfjellu nema Marcela Hirschera, Svindal može smanjiti bodovni zaostatak u ukupnom poretku koji sada iznosi 129 bodova.

Početak utrke je zakazan za 11 sati, a snimka je najavljena na drugom programu Hrvatske televizije u podne. Start je na 823 m n/m, a staza dugačka 2.574 m završava na 182 m n/m. Postavljač je S. Platzer iz švicarske reprezentacije.

Ivica Kostelić će niz Olympiabakken krenuti sa startnim brojem 31, dok će drugi hrvatski predstavnik Max Ullrich startati 62.

Cjelovita startna lista utrke (pdf)

Skijašice će u Garmisch-Partenkirchenu također na start superveleslaloma. Njima je početak utrke zakazan za 12:15, sa startom na 1.308 m n/m. Staza je poznata Kandahar 2, u super G varijanti dugačka 2.370 m sa ciljem na 770 m n/m. Postavljač je C. White (USA).

Očekuje se borba Tina Maze i Julije Mancuso za krunu najbolje superveleslalomašice sezone. Slovenka ima 370 bodova, 65 više od Amerikanke. O izjednačenosti govori i činjenica da su ove dvije skijašice u petak podijelile drugo mjesto na prvome superveleslalomu u njemačkom skijalištu. Ipak, s obzirom na nevjerojatnu formu u kojoj skija Maze, teško je očekivati da će ovaj globus prepustiti konkurentici.

Cjelovita startna lista utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 170407
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr