20.11.2007.      

Autor: Goran VukelićIzvor: Funivie.org 

Sella Ronda pod upitnikom za novu sezonu?

Neslaganje između koncesionara žičara i lokalnih vlasti moglo bi zatvoriti Sella Rondu u smjeru kazaljke na satu.

"Nema koncesije, nema snijega!", rezolutan je koncesionar žičara na predjelu Portavescovo u Arabbi. Sofma, tvrtka-koncesionar, prijeti da neće umjetno zasnježivati stazu Salere u Arabbi ukoliko im lokalne vlasti ne daju koncesiju za zamjenu cijevi za dovod vode na skijalište.

 

snježni topLeandro Santin, predstavnik koncesionara, pojašnjava: "Već tri godine tražimo od općine Arabba da nam dopusti izmjenu dotrajalih cijevi za vodu koju koristimo za umjetno zasnježivanje staze Salere. Odobrenje nikako da dobijemo! Cijevi se više ne mogu koristiti, gubici su preveliki – za metar prostorni snijega moramo potrošiti 30 metara prostornih vode."

 

Crvena staza Salere jedini je put kojim se iz Arabbe može krenuti do susjedne Val di Fasse. Ujedno, važna je i za obilazak Sella Ronde u smjeru kazaljke na satu. Ukoliko ove sezone ne bude umjetnog zasnježenja na njoj sva je prilika da će Sella Ronda u jednom smjeru biti zatvorena!

 

Zbog čega se općina Arabba protivi izmjeni cijevi? Lokalne vlasti od 2003. nastoje natjerati koncesionare žičara na svom području na plaćanje naknade za korištenje skijaških staza. Koncesionari to uporno odbijaju, predmet je stigao do suda, a dug se popeo do 300 tisuća eura. Dok se predmet ne riješi, općina je zabranila bilo kakve intervencije na skijaškoj infrastrukturi.

 

"Ne želimo više poslovati s gubicima bezrazložno trošeći vodu i struju. Samo želimo zamijeniti stare cijevi novima. Ukoliko nam se to ne dopusti i ne bude prirodnog snijega na stazi, Sella Ronda će se morati zatvoriti u smjeru kazaljke na satu.", zaključuje Santin.

 

S problemom je upoznat i Dolomiti Superski, tvrtka koja, osim o Arabbi, skrbi o 11 drugih skijališta povezujući ih u jednu cjelinu. Nova je sezona pred vratima, određena su skijališta već počela sa radom. Težak bi udarac i loša reklama za Talijane bilo zatvaranje Sella Ronde, jednog od simbola Dolomiti Superski kompleksa.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 249324
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr