15.12.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Snijeg pred talijanskim vratima jamac otvaranja skijališta

Prognoza koja najavljuje snijeg za vikend obećava otvaranje talijanskih skijališta.

Iako su i u situaciji visokih temperatura i bez snježnih padalina Talijani uspjeli otvoriti dobar dio skijališta, primjetna je bila nervoza po pitanju konačnog i "pravog" otvaranja skijaške sezone. Situacija je došla do toga da se snijeg prevozio i helikopterima na stazu. No, nebo se smilovalo i vremenska prognoza za naredni vikend 16-18. prosinca obećava znatan pad temperatura i snježne padaline u količini koja bi trebala osigurati otvaranje preostalih staza i skijališta.

Očekuju se temperature od -5 do -15°C, a dosad tanki snježni pokrivač bi trebao narasti za prosječnih 15-20 cm na istoku do 35-40 cm na zapadu Italije. U sustavu Dolomiti Superski trenutačno je najviše staza otvoreno u Val Gardeni (114 od 175 km), a slijedi Kronplatz s otvorenih 85 od 114 km staza. Od 17. prosinca bi se trebala otvoriti i Sella Ronda (naslovna).

Spas s neba u obliku snježnih pahulja željno čekaju u sustavu Skirama Dolomiti Adamello Brenta gdje je Madonni di Campiglio trenutačno otvorena samo četvrtina svih staza, dok je u Folgaridi-Marillevi otvoreno tek nešto više od desetine ukupne kilometraže staza. U Vialattei je otvoren samo dio kompleksa na području Sestriere-Sauze d'Oulx, i to ne u potpunosti tako da će znatne snježne oborine koje se očekuju za tu regiju zasigurno pomoći u pripremanju staza.

Na frijulanskim skijalištima otvaranje sezone je najavljeno za 24. prosinca. Lijep božićni dar za sve tamošnje skijaše, ali i skijaše iz okolinih regija koji tradicionalno pohode Tarvisio, Piancavallo, Sella Neveu... Iako je u potonjem skijalištu sezona mogla krenuti već ovog vikenda, zbog sigurnosti i osiguravanja od lavina odlučeno je da se krene tek za tjedan dana.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 243758
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr