Skijanje.hr

03.09.2010.      

Autor: Goran Razić 

Sölden otvara mjesec dana prije plana?

Posljednjih nekoliko dana u Alpama je zabijelilo kao usred zime. No skijati se može trenutno na samo sedam skijališta

Nakon zatvaranja Les deux Alpesa i Tignesa, narednog vikenda svoje žičare zatvara i talijanska Cervinia. No nije sve tako crno. Posljednjih nekoliko dana uz zahlađenje pala je i nova količina snijega, većinom između 15 i 50 cm. Upravo to dalo je dodatnu dozu optimizma svima uoči jesenske sezone na europskim ledenjacima.

Tako je u Söldenu (naslovna fotografija) palo oko 30 cm snijega, što čini ukupnu količinu od 61 cm i sve se više priča kako bi sezona na ledenjacima Tiefenbach i Rettenbach mogla početi upravo sutra 04.09.2010. No točna informacija nije poznata do posljednjeg trena.  

Pitztal planira otvaranje 15.09., a tome u prilog ide i količina od 50 cm svježeg snijega. Kitzsteinhorn iznad Kapruna i dalje ne planira otvaranje sezone, koja je naglo prekinuta u kolovozu zbog brzog topljenja snijega uslijed velikih vrućina. Kitz broji za sada oko 65 cm snijega, dok Dachstein trenutno ima bazu snijega debelu oko 30 cm.

Mölltaler glečer bilježi jedan od boljih ulazaka u jesensku sezonu. S novih 50 cm snijega već početkom rujna jedini koruški skijaški ledenjak zadovoljno trlja ruke, a ako se ovako nastavi postoji mogućnost skorašnjeg otvaranja skijališta s dodatnim stazama. Hintertux broji oko 95 cm snijega i još uvijek je skijalište s najvećim brojem otvorenih skijaških staza u Europi.

Val Senales u Italiji izvješćuje kako je na stazama oko 30-ak cm novog snijega, što čini podlogu debelu oko jednog metra, dok švicarski Zermatt i Saas Fee broje oko 120 cm snijega i uvjete slične proljetnima.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 5359737
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr