Skijanje.hr

31.03.2006.      

Autor: Goran Vukelić 

Svečano otvoren Jadranski slalom

Ivica Kostelić najavio pohod na prvo mjesto.

Večeras je u hotelu Milenij u Opatiji svečano otvoreno prvo obnovljeno izdanje međunarodnog Jadranskog slaloma. U prisutnosti visokih uzvanika iz svijeta politike, sporta i znanosti organizatori su još jednom pozvali gledatelje da sutra, 01. travnja, na Platku bodre naše natjecatelje koji će nastupiti u punom sastavu.

Svečanost je otvorio predsjednik Organizacijskog odbora, Milan Tumara, pozdravivši uzvanike i podsjetivši na dugu i bogatu povijest Jadranskog slaloma koju su umnogome obilježili i domaći skijaši. U ime lokalnih vlasti nazočne je pozdravio župan primorsko-goranski Zlatko Komadina koji je naznačio važnost ovakvog događaja za Rijeku, regiju, ali i šire. Komadina je izmamio i osmijeh na lice prisutnima obećanjem da će do kraja svog mandata na Platak dovesti vodu što bi trebalo omogućiti stvaranje kvalitetnije i dugovječnije snježne podloge.

Kako bi se naglasio riječki karakter natjecanja, organizatori su riječkim skijašima koji su nastupali u Svjetskom kupu ove sezone podijelili i prigodne darove. D. Šamšal, D. Marinelli i M. Ferk su najavili za sutra dobru vožnju, a još uvijek je pod znakom pitanja nastup Ane Jelušić koja ima malih problema sa vratom zbog čega je i propustila svečano otvaranje.

Zato su na otvaranje ravno sa Platka stigli otac i sin, Ante i Ivica Kostelić, izazvavši spontan pljesak okupljenih. Čestitali smo Ivici na osvojenoj srebrnoj olimpijskoj medalji i upitali ga hoće li sutra "pasti" najbolji plasman muškog dijela obitelji Kostelić na Jadranskom slalomu. Naime, Gips je davne 1969. na Platku osvojio 4. mjesto. "S obzirom na današnji rezultat (1. mjesto u SL na OP Hrvatske, op.a.) očekujem i sutra prvo mjesto", rekao je Ivica. Kostelići su, inače, na vlastiti zahtjev smješteni u planinarskom domu na Platku za razliku od ostalih natjecatelja za koje je rezerviran hotelski smještaj u Opatiji. ''Zadovoljan sam smještajem jako, meni je gore (na Platku, op.a.) super; smještaj je... pa, može ga se nazvat 'ćumezom', ali mi smo potekli iz ćumeza i ponekad je takav smještaj bolji od nekih high-class hotela. Veselim se Platku!", zaključio je Ivica.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 518162
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr