14.12.2012.      

Autor: Željko Ivnik

Foto: Goran Razić

 

Svindal krenuo stopama "Herminatora"

Norvežanin Aksel Lund Svindal današnjim je prvim mjestom i trećim uzastopnim podijem sezone krenuo stopama legendarnog Hermanna Maiera, koji se u sezoni 2003/2004. popeo na postolja u svih sedam superveleslalomskih utrka. Svindal je na dobrom putu.

"Doista se ne želim uspoređivati s Herminatorom, koji je ostavio u zalog pregršt osvojenih utrka. Ipak - danas sam pomaknuo vlastite granice. Na stranu što je početak sezone odličan. Atipično je u mojem skijanju da sam odličan i u spustaškim nastupima, čak brži nego u superveleslalomu. To je bitna razlika. Čini mi se da je to ključ ove sezone ako želim napraviti bodovni odmak od Talijana i Austrijanaca u brzim disciplinama, ali i u ukupnom poretku.", prokomentirao je Svindal svoj današnji, ali i one ranije nastupe. 

Matteo Marsaglia dao je najbolje objašnjenje današnjih događanja na Saslongu: "Talijani su odlični kao ekipa ove godine. Do Svindalovog starta bio sam vodeći. Kako je naočigled podizao brzinu shvatio sam da će ove sezone biti iznimno opasan protivnik. No znam da postoje planine gdje ćemo u narednim nastupima ne samo pratiti već i biti bolji od njega, ali neću vam reći gdje je to", našalio se drugoplasirani Talijan.

Na njega se nadovezao danas trećeplasirani Talijan Werner Heel: "Promjenom proizvođača promijenio sam i materijal koji se pokazao brzim već na prvim testiranjima. Vjerujem da su dani loših rezultata u superveleslalomu daleko iza mene, no gledajući  nastupe Norvežana zaključak je da me čeka težak posao tijekom sezone ako želim da mi ostali natjecatelji gledaju u leđa." 

Iako je danas rezultatski podbacio zanimljiv je bio zaključak Amerikanca Ted Ligetya koji koristi opremu istog proizvođača baš kao i Svindal.

"Kao što znate, Svindal i ja u istome smo timu.  Dijelimo informacije i nemamo nikakvih tajni. Međutim - riječ je o prirodi njegovog ovogodišnjeg skijanja; iritantno je brz. Ne izgleda toliko dobro na stazi, ali postiže odlične rezultate ne radeći ništa posebno."

Današnjim desetim mjestom odličnim se nastupima klupskih kolega pridružio i Christof Innerhofer:

"Moram se 'posložiti' u glavi i odraditi jednu kompletnu vožnju od početka do kraja. U ovome dijelu sezone na treninzima sam slabiji od kolega, ali transformacija vožnje na utrku  je puno bolja. S nestrpljenjem iščekujem nastupe na spustevima u Bormiu i Kitzbühelu, gdje svi zajedničkim snagama  'lovimo' Svindala."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 874786
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr