NATJECANJA

»

SKIJANJE

25.11.2012.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Primož Jerončič, Mitja Šmid Bricelj (PhotoSI)

 

Lake Louise SG (m): Traje Svindalov let

Aksel Lund Svindal slavio i drugi dan zaredom u Lake Louiseu.

Prošlosezonski ukupni superveleslalomski pobjednik Aksel Lund Svindal zadržao je crvenu majicu vodećeg u disciplini i nakon prve superveleslalomske utrke nove sezone. Osokoljen jučerašnjom pobjedom na istoj stazi u spustu, Norvežanin je danas u Lake Louiseu upisao novih stotinu bodova na svoj konto i preuzeo ukupno vodstvo u Svjetskom kupu.

Scenarij je bio sličan jučerašnjem, vodstvo je prije Svindalova starta držao Adrien Theaux, ali Norvežanin je još jednom bio neumoljiv. Na sredini staze prednost mu je iznosila i preko sekunde, da bi se na kraju zadovoljio s 85 stotinki pred Theauxom koji je ostao na drugom mjestu. Treće je pripalo Joachimu Puchneru, dok je postolje za samo jednu stotinku izmaklo Tedu Ligetyju! Amerikanca nismo navikli gledati ovako visoko u superveleslalomu, pamtimo tek drugo mjesto otprije tri sezone u Val d'Isereu.

Za Ivicu Kostelića utrka je prošla nešto bolje nego jučerašnji spust, ali vremenski je zaostatak opet bio prevelik da bi najbolji hrvatski skijaš "otkinuo" kakav bogatiji bodovni plijen. Završio je na 26. mjestu uz komentar: "Skijao sam bolje nego jučer, prvi bodovi su tu iako nisam do kraja zadovoljan, no napravit ćemo sve da bude bolje u Beaver Creeku." 

Natko Zrnčić-Dim je zauzeo 32. poziciju, a 30. mjesto koje nosi bod mu je pobjeglo za 24 stotinke sekunde. "Opet sam imao nesreću sa vidljivosti jer se dosta slabo vidjelo. No, skijam se dobro i rezultati će sigurno doći samo da tako nastavim", kazao je Natko.

Skijaši se nakon Lake Louisea sele u Beaver Creek gdje ih očekuju tri utrke.

Konačan poredak prvih 10 skijaša:

1. SVINDAL Aksel Lund (NOR) 1:34.96
2. THEAUX Adrien (FRA) +0.85
3. PUCHNER Joachim (AUT) +0.90
4. LIGETY Ted (USA) +0.91
5. HEEL Werner (ITA) +1.10
6. MAYER Matthias (AUT) +1.19
7. ROMAR Andreas (FIN) +1.22
8. FRANZ Max (AUT) +1.23
9. MARSAGLIA Matteo (ITA) +1.29
10. KUENG Patrick (SUI) +1.31
...
26. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +2.04
32. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) +2.55

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 369885
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr