20.12.2009.      

Autor: Matija KraljPhoto: Fraenzi Aufdenblatten, Super G Val d'Isere 2009/10.  

Val d'Isere, SG (ž): Dvostruko slavlje Švicarki

28-godišnja Švicarka Fraenzi Aufdenblatten danas je na superveleslalomu Val d'Iserea stigla do svoje prve pobjede na nekoj od utrka FIS Svjetskog kupa.

Startni broj 9 za Fraenzi Aufdenblatten danas se pokazao dobitnim na "O.K" stazi u francuskom Val d'Isereu. Odličnim nastupom i agresivnim skijanjem iskusna švicarska skijašica do svojeg trećeg pobjedničkog podija i prve pobjede u FIS Svjetskom kupu stigla je uz vrijeme 1:26.43. Uz 23 stotinke sekunde prednosti u odnosu na sunarodnjakinju Nadiu Styger. Skijašicu koja je niz "O.K" stazu krenula točno ispred nje, sa startnim brojem 8.

Lindsey Vonn nakon superveleslaloma Val d'Iserea iznova je sama preuzela vodstvo u ukupnom poretku FIS Svjetskog kupa skijašica. A za to joj je danas bilo dostatno završno treće mjesto utrke, uz 26 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na Aufdenblatten. Budući da je Maria Riesch, koja je danas uslijed pada Anje Paerson morala dva puta kretati niz stazu, utrku završila "debelo" izvan 10 najboljih.

Kao što smo spomenuli, sunčano vrijeme, ali uz temperaturu od -22 stupnja Celzijusova na samom početku utrke, te zahtjevna "O.K" staza izazvali su među prvih 30 skijašica na startu dva ozbiljna izlijetanja. Prvo ono Anje Paerson, a koja je na sreću prošla, čini se, bez težih posljedica. Te potom jedno još bitno ružnije izlijetanje domaće skijašice Marie Marchand-Arvier. A koja je u akiji, nakon dvadesetak minuta ukazivanja pomoći na stazi, ipak morala biti odvežena sa staze.

Veliko švicarsko zadovoljstvo današnjim timskim nastupom upotpunile su završnim četvrtim mjestom utrke Fabienne Suter te podjelom šestog mjesta na utrci Martina Schild i Dominique Gisin (startni broj 42).

Konačni poredak prvih 10 skijašica na utrci:

1. AUFDENBLATTEN Fraenzi (SUI) 1:26.43
2. STYGER Nadia (SUI) + 0.23
3. VONN Lindsey (USA) + 0.26
4. SUTER Fabienne (SUI) + 0.90
5. FANCHINI Nadia (ITA) + 1.02
6. GISIN Dominique (SUI) + 1.07
6. SCHILD Martina (SUI) + 1.07
8. REBENSBURG Viktoria (GER) + 1.10
9. FISCHBACHER Andrea (AUT) + 1.18
10. JACQUEMOD Ingrid (FRA) + 1.40

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 272852
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr