30.12.2009.      

Autor: Goran VukelićPhoto: L. Vonn, V. Zuzulova, N. Hosp; Skijanje.hr  

Vonn, Zuzulova i Hosp za Skijanje.hr

Lindsey Vonn, Veronika Zuzulova i Nicole Hosp o svojim ozljedama i formi za Skijanje.hr.

Strašno je izgledao pad Lindsey Vonn u veleslalomskoj utrci održanoj u ponedjeljak u Lienzu. Vodeća skijašica Svjetskog kupa desetak je minuta ležala na stazi dok joj se ukazivala prva pomoć. Neugodan prizor od kojeg je zanijemila publika u ciljnoj ravnini, ali i koji je sigurno "stresao" brojne sponzore ove Amerikanke, a koji oko nje već nekoliko mjeseci grade jaku medijsku kampanju pred Zimske olimpijske igre na sjevernoameričkom teritoriju. Nasreću po sve, Vonn se pridigla i sama spustila na skijama do cilja te čak i nastupila na slalomskoj utrci dan poslije. Dijagnoza: "samo" jako natučena lijeva ruka.

-.-Skijanje.hr-.-

"Izgubila sam ravnotežu nakon oštrog lijevog zavoja, naletjela na grbu i poletjela zrakom", kazala je Vonn sljedeći dan "stišćući zube". No, boljelo je sigurno jako jer je pri kraju slalomske vožnje ozlijeđenom lijevom rukom izbjegavala "tući" kolce. "Htjela sam najbolje, a napravila sam što sam mogla. Osjećala sam bolove u lijevoj ruci svaki put kad bih naletjela na štap. Nakon pada sam se bojala da mi ruka nije slomljena, nije izgledalo pretjerano dobro. Čak su mi htjeli staviti gips na cijelu ruku. U tom sam trenutku samo pomislila: 'O, ne! Pa kako ću onda zauzeti spustaški položaj?! (smijeh)' No, srećom, ispostavilo se da moram nositi samo longetu na lijevoj podlaktici i da neću morati preskočiti nijednu utrku. Izgleda gore no što je", kazala je nasmiješena Amerikanka, prvo ime za medalju na predstojećim Igrama u gotovo svakoj disciplini.

Neslavno je završio povratak Veronike Zuzulove na snježne staze nakon duže stanke uzrokovane ozljedom koljena u SAD-u. Slovakinja je propustila slalome u Aspenu i Areu, a u Lienzu je imala odlična prolazna vremena u prvoj vožnji da bi sve "prosula" padom nekoliko vrata pred ciljem.

-.-Skijanje.hr-.-

"Dogodila mi se pogreška pred kraj staze, zakačila sam štap i izletjela", kazala nam je Zuzulova koja nije skrivala suze u ciljnoj ravnini. "Šteta, jer mi je trebao jedan dobar rezultat nakon ove duže stanke. Sa zdravljem je sada sve u redu, a raduje me i što smo uspjeli riješiti probleme s antidoping agencijom koji su nas zadesili u Americi." Zuzulova zadnje slalomske bodove pamti od prije godinu dana u Semmeringu, a zadnji podij iz ožujka 2008. Kriza rezultata? "Da, nije baš sjajno u zadnje vrijeme. No, uz skijanje kakvo sam imala danas do pada mislim da ću se uspjeti vratiti. Problem je i što sam jedina skijašica u slovačkoj ekipi te je sav pritisak na mojim leđima." Jedna je od zadnjih koji skijaju na Salomonu... "Zasada sam zadovoljna skijama. Iz Salomona mi šalju najbolji materijal tako da ne mogu reći da je problem u skijama."

Dvije utrke u Lienzu iz prvog je reda pratila Nicole Hosp. Sezona je Austrijanki trajala tek nekoliko sekundi, na otvaranju sezone u Söldenu potrgala je ligamente desnog koljena. "Zdravstveno stanje ide nabolje. Prošla su dva mjeseca od ozljede te sada već mogu određivati treninge u teretani i na biciklu. Zadovoljna sam kako teče oporavak. Kroz tri bih mjeseca opet trebala stati na skije te početi sa snježnim treninzima." Teško je stajati u cilju dok kolegice jure stazom? "Ha, da, teško je, no moram to istrpiti." Blizu su Olimpijske igre, hoće li Nicole Hosp na njih u svojstvu navijačice? "Ne, predalek je to put samo za navijanje. Koncentrirat ću se na treninge i na vlastiti oporavak u tom periodu."

-.-Skijanje.hr-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 313661
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr