13.01.2018.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Wengen, AK(m): Muffat-Jeandet stigao do pobjede

Do svoje je prve pobjede u karijeri stigao Francuz Victor Muffat-Jeandet. Ona se dogodila u utrci alpske kombinacije Wengena.

Stigao je i taj vikend. Najbolji skijaši svijeta se nalaze na najdražem skijalištu našeg Ivice Kostelića. Danas je u Wengenu održana utrka alpske kombinacije. Kao što to obično biva, možda i najuzbudljivija skijaška disciplina niti ovoga puta nije razočarala. Valja napomenuti kako u utrci nije nastupio niti jedan pravi kombinatorac. Posebno se to odnosi na Francuza Alexisa Pinturaulta, pobjednika posljednje utrke alpske kombinacije.

Tradicionalno, prvo je održan spust, a drugi dio natjecanja predstavljala je jedna slalomska vožnja. Nakon spustaškog dijela, vodeći je bio Austrijanac Vincent Kreichmayr. Iza njega, sa zaostatkom od 0.59 sekundi, nalazio se veteran Hannes Reichelt. Treće je mjesto držao Talijan Peter Fill. U skupinu od prvih trideset skijaša plasirala su se samo tri skijaša kojima bolje leže tehničke discipline. Od tog broja, dvojca su završili na postolju.

Pobjednik utrke, Francuz Victor Muffat-Jeandet, nakon spustaškog dijela natjecanja bio je tek na 27. poziciji. To je njegova prva pobjeda u karijeri. Šesti se put penjao na pobjedničko postolje. Vrijeme od 2:35.29 minuta nisu uspjeli srušiti niti vrsni spustaši s ogromnom prednošću nad pobjednikom, iz prvog dijela natjecanja. Senzacionalno, do druge je pozicije stigao 29. plasirani iz prvog dijela natjecanja. Radi se o Rusu Pavelu Trikhichevu koji je za Francuzom zaostao 0.96 sekundi.

Na treću je poziciju zasjeo, i time osvojio mali kombinacijski Kristalni globus, talijanski spustaški mačak Peter Fill. Kako je ovo bila posljednja ovogodišnja utrka alpske kombinacije, Fill je završio prvi u poretku, sa 140 bodova, odnosno 30 bodova iza drugoplasiranog Norvežanina Kjetila Jansruda. Treću poziciju, s 105 bodova, osvojio je današnji pobjednik. Šteta da je već gotovo natjecanje u disciplini alpske kombinacije jer zasigurno nosi zanimljivosti koje se ne mogu vidjeti u drugim natjecanjima alpskog skijanja.

U današnjoj smo utrci imali dva predstavnika. Natko Zrnčić-Dim startao je sa startnim brojem 26, a utrku je završio na 33. poziciji. Nakon spustaškog dijela natjecanja nalazio se na 55. mjestu. Naš drugi predstavnik, Istok Rodeš, utrku je započeo i završio na 38. poziciji. Spustaški dio donio mu je 59. poziciju. Ostaje žal zbog slabo odskijanog prvog dijela, koji ih je zasigurno koštao bodova u današnjoj utrci.

Sutra je na rasporedu spustaška utrka na čuvenom Lauberhornu. Kamikaze će se niz stazu početi spuštati od 12:30 sati. Došlo je do male korekcije ženskog rasporeda utrka. Bad Kleinkirchheim će sutra svjedočiti superveleslalomskoj utrci, dok je spust na rasporedu u nedjelju. Sutrašnja utrka započinje od 10:45 sati.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 13. siječnja 2018.   09:36h

    Član od:
    11.11.2011.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Hvala Antonio na promptnim javljanjima sa utrka svjetskog kupa.
    Želio bih skrenuti pažnju na grešku o broju bodova koje je osvojio Victor M. Jeandet u kombinaciji. Dakle, vjerovatno tipfeler, on nije osvojio 205 bodova već 105 , jer je u Bormiu osvojio samo pet, dakle, danas 100, a to je ukupno stotinu i pet bodova ! Ove godine nažalost samo dvije kombinacije , to na ruku ide nekim skijašima ....

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 169372
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr