15.01.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Wengen, S (m): Kroellovo slavlje, Ivica 12.

Pobjednik Lauberhorna Klaus Kroell. Ivica Kostelić 12., Tin Široki 43.

Dva su se Švicarca uspela na pobjedničko postolje poslije utrke spusta u Wengenu, no najviša je stepenica ipak pripala Austrijancu. Klaus Kroell (naslovna fotografija) je slavio na najpoznatijoj švicarskoj utrci, spustu niz Lauberhorn i time zabilježio svoju treću pobjedu u Svjetskom kupu.

Domaći su se navijači, kojih je prema procjenama organizatora uz stazu bilo oko 30.000, morali zadovoljiti s Didierom Cucheom na drugoj poziciji i prošlogodišnjim pobjednikom Carlom Jankom na trećoj. Janka je ispunio obećanje, odvezao je jučer i danas dvije vrlo dobre utrke, dok Cuchea već sigurno pomalo smeta "pretplata" na drugo mjesto u Wengenu. Ovo mu je u karijeri treće.

Vrlo je dobru vožnju prikazao i Andrej Jerman. Slovenca je tek pet stotinki sekunde zaostatka stajalo plasmana na pobjednički podij. Ivica Kostelić (dolje) je i danas, nakon jučerašnjeg skraćenog superkombinacijskog spusta, sjajno odvezao Lauberhorn. Čistom linijom i gotovo bez greški ostvario je vrijeme dovoljno za 12. poziciju i nova 22 boda. Najbolji mu je ovo rezultat u spustu u Wengenu.

"Prvi dio staze sam odvezao jako dobro, a onda sam napravio dvije pogreške zbog kojih sam malo izgubio na brzini i eventualno još boljem plasmanu.

Nisam nezadovoljan svojom vožnjom, osjećam se dobro, i spreman sam za sutrašnji slalom"
, izjavio je Ivica nakon utrke.


-.--.-

Natko Zrnčić-Dim, iscrpljen borbom s virozom, nije danas startao. Tin Široki je za pobjednikom zaostao 7,44 sekunde što mu je donijelo 43. mjesto.

Utrku je obilježio i neugodan pad Patricka Jaerbyna. Švedski je veteran loše doskočio pri vrhu staze, u padu i glavom udario o podlogu te probio zaštitnu ogradu. Prava je sreća što se nakon toga uspio osoviti na noge i proći bez težih ozljeda. Loše je prošao i Stephan Keppler koji je u Kernen-S zavoju udario o zaštitnu ogradu i izgubio kontrolu nad skijama. Utrka je nakon toga bila dulje vrijeme prekinuta, a informacije o težini ozljeda Nijemca se još čekaju.

Sutra se u Wengenu vozi slalom na kojem je Ivica Kostelić već dvaput slavio u karijeri i još se četiri puta penjao na niže stepenice pobjedničkog podija. Dovoljna pozivnica za praćenje utrke.

Konačan poredak prvih 10 natjecatelja:

1. KROELL Klaus (AUT) 2:31,28
2. CUCHE Didier (SUI) +0,14
3. JANKA Carlo (SUI) +0,39
4. JERMAN Andrej (SLO) +0,44
5. HEEL Werner (ITA) +1,25
6. BAUMANN Romed (AUT) +1,28
7. INNERHOFER Christof (ITA) +1,38
8. MILLER Bode (USA) +1,43
9. SCHEIBER Mario (AUT) +1,70
10. OLSSON Hans (SWE) +1,76
...
12. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +1,87
43. ŠIROKI Tin (CRO) +7,44

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 284296
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr