NATJECANJA

»

SKIJANJE

15.01.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva FIS Alpine

 

Wengen, 1. trening S (m): Svindal najbrži, Ivica 25.

Aksel Lund Svindal (NOR) s najbržim, Ivica Kostelić s 25. vremenom prvog treninga spusta u Wengenu (SUI).

Na čuvenu "Lauberhorn" spust stazu u Wengenu najbolji skijaši svijeta danas su na prvom treningu izašli u skraćenoj, onoj superkombinacijskoj spustaškoj varijanti. Ipak, naravno, uz maksimalne brzine od za Wengen uobičajenih 149, 150 km/h koje se postižu u završnom dijelu vožnje.

Najbrže vrijeme treninga ostvario je ove sezone spustaški uistinu impresivni Aksel Lund Svindal uz 1:50.92 te samo 5 stotinki sekunde prednosti u odnosu na Wernera Heela (ITA) te 36 stotinki sekunde prednosti u odnosu na sunarodnjaka Kjetila Jansruda.

Ivica Kostelić na prvom je treningu nastupio sa startnim brojem 32. Te odskijao 25. vrijeme prvog treninga uz točno 1.60 sek. zaostatka u odnosu na Svindala. Za prvi trening spusta prijavljeno je sveukupno bilo 78 skijaša.

Ovisno o vremenskim uvjetima, ali u Wengenu su za sutra i prekosutra planirana nova dva treninga spusta. Petak, 18. siječnja, uobičajeno donosi superkombinaciju Wengena. Subota je potom dan punog, 'klasičnog' spusta. Dok trodnevni program u nedjelju završava, sve također tradicionalno, 'klasičnim' slalomom Svjetskog kupa. 

Rezultati prvog treninga

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 221095
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr