11.01.2008.      

Autor: Matija KraljPhoto: N. Zrnčić-Dim (naslovna), I. Kostelić (tekst); Zoom Agence  

Wengen, SK (m) - Ivica 7., Natko 9.!

Ivica Kostelić zauzeo je konačno sedmo, Natko Zrnčić-Dim konačno deveto mjesto na današnjoj drugoj superkombinaciji sezone FIS Svjetskog kupa, voženoj u švicarskom Wengenu. Pobjednik utrke je Jean-Baptiste Grange (FRA).

ivica kostelićDo konačnog sedmog mjesta, i do svojih prvih ovosezonskih 36 superkombinacijskih bodova u Svjetskom kupu, Ivica Kostelić danas je doskijao nakon 12. mjesta na kombinacijskom spustu te konačnim vremenom 2:21.36, uz završnih 75 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na pobjednika Jean-Baptiste Grangea (FRA).

U "lovu" na još viši plasman, pa čak i eventualnu borbu možda i za pobjednički podij, Ivicu je "koštalo" deveto vrijeme slalomske vožnje. I slalomski zaostatak od sekunde i 57 stotinki sekunde u odnosu na pobjednika utrke, a koji je do pobjede stigao najboljim slalomskim vremenom, nakon tek 27. vremena nakon kombinacijskog spusta.

Natko Zrnčić-Dim pritome je sjajno 15. mjesto nakon kombinacijskog spusta pretvoriti uspio u konačno deveto, uz završnih sekundu i 68 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na pobjednika. Ovaj rezultat sada mu je novi najbolji u karijeri, i prvi plasman Natka Zrnčić-Dima unutar "top 10" skijaša na nekoj od utrka FIS Svjetskog kupa.

Hrvatsko muško skijanje po prvi puta u svojoj povijesti danas je na nekoj od utrka Svjetskog kupa pritome dobilo dva skijaša plasirana među najboljih deset. To se u ovome trenutku zasigurno može smatrati istinski velikim uspjehom, tim slađim što je ostvaren upravo u Wengenu, na jednom od najzahtjevnijih spusteva, ali, kako se pokazalo, i kombinacijskih slaloma FIS Svjetskog kupa.

Kapa dolje, dečki!

Konačni poredak prvih 10 skijaša danas:

1.) GRANGE Jean-Baptiste  (FRA) 2:20.61     
2.) ALBRECHT Daniel  (SUI) + 0.06     
3.) MILLER Bode (USA) + 0.51 
   
4.) RAICH Benjamin  (AUT)  + 0.55     
5.) LIGETY Ted   (USA) + 0.58     
6.) LARSSON Markus (SWE) + 0.63     
7.) KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 0.75    
8.) MATT Mario  (AUT)  + 1.01     
9.) ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) + 1.68     
10.) FILL Peter (ITA) + 2.27    

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 302359
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr