07.02.2009.      

Autor: Goran VukelićPhoto: stanje na Civetti danas, 07. veljače 2009.  

Dolomiti zatrpani snijegom

Rekordne količine snijega u posljednjih gotovo 60 godina u talijanskim Dolomitima.

-.--.-civettaNakon obilnih snježnih padalina u prosincu 2008. koje su talijanskim skijalištima podarile početak skijaške sezone iz snova, novi veliki snježni val je opet zahvatio sjever Italije. Samo protekle noći u Dolomitima je palo prosječnih 50 cm svježeg snijega, a glavnina snježne fronte se tek očekuje u sljedeća 24 sata. Prognoze govore o mogućih novih 120 cm snijega.

U ovoj sezoni iznimno bogatoj snijegom postavljeni su i svojevrsni rekordi. Primjerice, na Civetti je dosad palo 850 cm snijega, podatak koji nije zabilježen još od 1951. prema navodima tamošnjih turističkih djelatnika. I inače snijega ima najviše u tom južnijem pojasu Dolomita koji pripada pod regiju Veneto. Tako službeni podaci navode da na skijalištu Civetta i Trevalli trenutačno ima do 320 cm snijega, u San Martinu di Castrozza tek 10 cm manje, dok Cortina d'Ampezzo broji preko 330 cm snijega. Jutros su staze i žičare bile doslovno zatrpane te su za skijaše bili zatvoreni Arabba i Marmolada, Civetta i San Martino di Castrozza, no tokom dana se situacija stabilizirala.

-.--.-civettaObilne padaline potakle su Talijane na masovan odlazak na domaća skijališta, pa otuda dolaze ohrabrujući podaci o njihovom poslovanju, globalnoj krizi usprkos. Ipak, sada bi valjalo pričekati da se snježno nevrijeme smiri i prometni pravci očiste te onda krenuti put snježne idile. Sezona će izgleda biti dovoljno duga da svi stignu ugrabiti svoj dio snježnog raja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 328706
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr