09.02.2009.      

Autor: Tomislav SeljanPhoto: arhiva Skijanje.hr i Zoom Agence  

SP Val d'Isere, S-K (m) - Brončani Natko!

Natko Zrnčić-Dim osvojio je brončanu superkombinacijsku medalju na FIS Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu! Svjetski prvak je Aksel Lund Svindal, srebro je pripalo Julienu Lizerouxu. Ivan Ratkić 13., Tin Široki 14.

Još jedan povijesni dan za hrvatsko skijanje! Godinu dana nakon uspjeha karijere, Natko Zrnčić-Dim (naslovna fotografija) vratio se na mjesto osvajanja prvog podija u karijeri. No, danas su se umjesto bodova dijelile medalje. Natko je uzeo brončanu!

Iako će nekima to izgledati kao iznenađenje, a i sam Natko je neposredno nakon utrke izjavio kako ne može vjerovati da je osvojio medalju, ovo je samo logičan slijed događaja nakon sjajne konstante Natkovih kombinacijskih rezultata u prošloj i ovoj sezoni. Šesto vrijeme spusta i sedmo slaloma bilo je Natku danas dovoljno za osvajanje prve medalje u karijeri. Natko je vozio hladne glave, napao je stazu s umjerenom dozom agresivnosti, no nije nepotrebno riskirao.

Šteta je što Ivica Kostelić nije mogao voziti današnju utrku, no veseli činjenica da i bez njega hrvatsko skijanje može konkurirati za medalje.

-.-Skijanje.hr-.-Aksel Lund SvindalZlatnu je medalju osvojio Norvežanin Axel Lund Svindal (desno). Vodeći nakon spusta, unatoč većoj pogrešci, uspio je sačuvati prednost u slalomu. Tako je nakon prošlogodišnje tragedije i oscilacija u rezultatima ove sezone, nastavio poznatu norvešku allroundersku tradiciju i opravdao reputaciju jednog od najsvestranijih skijaša današnjice.

Domaćine Svjetskog prvenstva je osvajanjem srebrne medalje obradovao Julien Lizeroux. Tek 22. nakon spusta, iskoristio je dobar startni broj u slalomu i postavivši najbolje vrijeme, uspio se zadržati na vrhu poretka do samog raspleta današnje utrke.

A rasplet je bio dramatičan. Iz borbe za medalje najprije je ispao Jean Baptiste Grange, koji je pred svojim navijačima, nakon odličnog 4. mjesta u spustu bio jedan od najvećih kandidata za zlato. No, htio je previše i u želji da što prije stigne do cilja "haklao" vrata. Velik je favorit, nakon samo 4 stotinke zaostataka za Svindalom u spustu bio i Bode MiIler. Amerikanac je danas, izgleda, želio samo zlato, jer je  ispadanjem u slalomskoj utrci "prokockao" više od 3 sekunde spustaške prednosti pred Lizerouxom. Još jedan favorit, Benjamin Raich, ispao je još u utrci spusta te Austrijanci ni nakon tri utrke nemaju mušku medalju na ovom prvenstvu. Tragičarem današnje utrke možemo smatrati i Švicarca Silvana Zurbriggena. Njemu je Natko brončanu medalju "oteo" za samo jednu stotinku sekunde.

Natkov uspjeh upotpunili su i Ivan Ratkić i Tin Široki. Nakon dobrih spustaških rezultata, dečki su još bolje rezultate ostvarili u slalomu. Ratkić je 12. vremenom slaloma u konačnici bio 13., dok se Široki 16. vremenom slalomske vožnje uvrstio na konačno 14. mjesto.

Na Svjetskom prvenstvu sada slijedi dan odmora, a u srijedu su na rasporedu utrke mješovitih skijaških parova, odnosno Team event.

Rezultati najboljih 10 na superkombinaciji:

Superkombinacijsko zlato:
SVINDAL Aksel Lund (NOR) 2:23.00
Superkombinacijsko srebro:
LIZEROUX Julien (FRA) + 0.90
Superkombinacijska bronca:
ZRNČIĆ−DIM Natko (CRO) + 1.58

4. ZURBRIGGEN Silvan (SUI) + 1.59
5. FILL Peter (ITA) + 1.96
6. VILETTA Sandro (SUI) + 2.07
6. MERMILLOD BLONDIN T. (FRA) + 2.07
8. BAUMANN Romed (AUT) + 2.21
9. JANSRUD Kjetil (NOR) + 2.30
10. HOROSHILOV Alexandr (RUS) + 2.91
---
13. RATKIĆ Ivan (CRO) + 3.68
14. ŠIROKI Tin (CRO) + 4.11

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 235176
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr