06.10.2009.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Lara Gut  

Lara Gut: "Moglo je biti i gore..."

Mlada Švicarka je objasnila uzroke ozljede kuka od prije nekoliko dana. Očekivan povratak početkom sljedeće godine.

Tjedan dana nakon pretrpljene ozljede na treningu veleslaloma u Saas Feeu, Lara Gut je izašla pred novinare u Luganu. Podsjetimo, mlada je švicarska skijašica tijekom treninga pala te iščašila desni kuk. Dijagnoza je potvrđena i od strane dr. Siegrista, liječnika švicarske skijaške reprezentacije. Neće biti potrebni nikakvi operativni zahvati, no mirovanje i oporavak bi mogli potrajati tako da se prema prvim prognozama povratak Gut na snijeg očekuje tek u siječnju 2010.

"Zakačila sam snijeg pancericom i pala", objašnjava uzroke pada Gut. "Pala sam na kuk i nastavila kliziti prema stupu žičare. Srećom, izbjegla sam ga, no udarac o nakupinu snijega me okrenuo na drugi kuk, zadavši mi novi udarac. Ne znam koji je udarac bio koban, sve se desilo vrlo brzo. Ovakve se stvari dešavaju, a moglo je biti i gore da sam udarila o stup", trezveno razmišlja mlada švicarska skijaška nada.

Otac i trener Pauli dodaje: "Najprije ćemo razmišljati o zdravlju, potom o natjecanjima. Staza na kojoj je Lara skijala je bila u odličnom stanju i zahvaljujući brzoj reakciji spasilačke službe, već za nekoliko minuta je bila u helikopteru. Kao treneru i kao ocu bilo mi je strašno vidjeti je kako pada."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 862205
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr