29.11.2014.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: FIS društvene mreže

 

Aspen VSL (ž): Prvijenac Eve-Marie Brem

Prva pobjeda karijere u Svjetskom kupu Eve-Marie Brem u američkom Aspenu ispred Kathrin Zettel i Federice Brignone.

Do prve pobjede u Svjetskom kupu je doskijala danas Eva-Maria Brem u američkom Aspenu. Austrijanka, kojoj je najbolji rezultat dosad bilo drugo mjesto na zaključnom veleslalomu prošle sezone, dobru je formu najavila još u Söldenu gdje se plasirala na treće mjesto. U Aspenu je danas imala odličnu prvu vožnju dok je u drugoj kontroliranim skijanjem osigurala svoju premijernu pobjedu.

Blizu takvog uspjeha je bila i danas trećeplasirana Federica Brignone. Talijanka je imala najbolje vrijeme prve vožnje poslije Brem, a u drugu je vožnju silovito krenula. No, greška u središnjem dijelu staze je odnijela svu prednost.

Između Brem i Brignone se ugurala Kathrin Zettel. Austrijanki odgovara staza u Aspenu, ovo joj je bio čak deveti plasman na podij u tehničkim disciplinama u američkom skijalištu. Tina Maze je ostala za korak kratka na četvrtoj poziciji, dok je domaća miljenica i jedina Amerikanka u drugoj vožnji Mikaela Shiffrin završila šesta. Pobjednici uvodnog veleslaloma sezone bolji je plasman pobjegao zbog greške u prvoj vožnji, no sjajno se izvukla iz teške situacije na stazi. Ipak, crvenu majicu vodeće veleslalomašice je morala predati Brem.

Skijašice sutra u Aspenu čeka ogled u slalomu.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. BREM Eva-Maria (AUT) 2:05.97
2. ZETTEL Kathrin (AUT) +0.59
3. BRIGNONE Federica (ITA) +1.36
4. MAZE Tina (SLO) +1.41
5. KIRCHGASSER Michaela (AUT) +1.59
6. SHIFFRIN Mikaela (USA) +1.71
7. REBENSBURG Viktoria (GER) +1.91
8. GOERGL Elisabeth (AUT) +2.04
9. LOESETH Nina (NOR) +2.26
10. MOELGG Manuela (ITA) +2.39

Cjeloviti rezultati utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 314060
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr