06.01.2015.      

Autori: Goran Razić, Željko Ivnik 

F. Zubčić: “Huk navijača davao mi je snagu”

Filip Zubčić je još jednom dokazao veliku psihičku snagu i stabilnost u najzahtjevnijim trenucima. Ovoga puta briljirao je u slalomu. Za njega sasvim očekivano.

Ovo je fenomenalno! Pred domaćom publikom ući u drugu vožnju. Od starta do cilja se čuje kako ljudi navijaju i to mi je davalo snage. Napadao sam prvi lauf sve jače i jače i jako mi je pasala ta buka i galama. Jako mi je drago da sam sad i ja tu uz Ivicu i da mu se držim uz bok. Ovaj rezultat me ne čudi, jer je slalom zapravo bio moja prva disciplina”, jasan je bio Filip netom nakon utrke.

Ovoga je puta bio brži i od Ivice Kostelića. I to prvi puta. “Ne bi ja to previše isticao. Ivica se još uvijek super skija i tu je. Napravit će on još dobrih rezultata. A bolove kakve trpi to ne može nitko”, zaključio je Filip.

Novinare je zanimalo i Ivičino mišljenje o Filipovim rezultatima. “Pa meni je normalno da je Filip ispred mene. Bilo bi tužno da nema nikog iza mene. Drago mi je radi toga. Filip je već sad odličan skijaš i pred njim je budućnost. Odličan je i srčan momak. Možda djelujem optimistično, ali mislim da bi on već ove godine mogao doći na podij u veleslalomu”, rekao je Kostelić.

-.-Goran Razić-.-

Ivica Kostelić je danas ostvario svoj najbolji slalomski rezultat ove sezone. Ne, nije riječ niti o pobjedi, niti o podiju, već o 18. mjestu. No danas je i taj rezultat bio zadovoljstvo. “Nadam se da ovo nije moj posljednji nastup na Sljemenu, jer je nastup ovdje i pred ovom publikom par excellence. Ovakvo navijanje bi i stijenu dirnulo. Ovo me sve čini beskrajno ponosnim i ovo navijanje je nešto specijalno. Teško je zamisliti neku drugu publiku na svijetu koja tako zdušno navija za svakog natjecatelja". Osvrnuo se Ivica i na sljemenski Crveni spust: “Ovo je svakako možda najbolji slalom u kalendaru. Nije niti najteži, niti najstrmiji, ali je svakako specifičan po tome što najteži dio dolazi na kraju i to je test koji mnogi ne prođu. Ovo je u svakom slučaju bila i jedna od najsklizavijih utrka. Filter je bio sklizalište. Ne znam jel su to tako željeli ili?”

Novinari se sve češće pitaju je li ovo kraj jedne velike karijere. No Ivica je kod toga vrlo jasan: “Dok god imam šanse bit u vrhu i dok god se osjećam dobro ja ću skijati. Zašto bih prestao. Ja to volim, imam svoju kvotu i tako će biti”, kratko je razriješio dvojbe najbolji hrvatski skijaš svih vremena.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 279622
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr