02.05.2012.      

Autor: Goran Razić

Foto: arhiva Skijanje.hr

 

Francuska - posljednji val zatvaranja 08.05.

Francuska skijališta većinom su zatvorila svoja vrata. U radu su još veliki skijaški centri, koji već poslovično zatvaraju sezonu tek početkom svibnja. Na njima je skijanje moguće još tjedan dana.

U tu grupu svakako spada i Val Thorens, koji uz 230 cm snijega na vrhu i 120 cm u mjestu još uvijek nudi odlične skijaške uvjete. Granica smrzavanja je gotovo cijelo vrijeme ispod 2000 mnv što garantira dobru kvalitetu snijega. Zatvaranje je predviđeno 08.05. 

Isti termin zatvaranja predvidio je i Tignes, koji trenutno na glečeru ima 230 cm snijega dok ga u "dolini" ima oko 50 cm. U čitavom kompleksu L'Espace Killy trenutno su otvorene čak 53 žičare, koje će posluživati skijaše i bordere još svega tjedan dana. Nakon toga ponovo otvaranje ljetne skijaške sezone planirano je za 22.06.

Osim navedena dva skijališta u radu ostaje i Chamonix, sa svojom skijaškom regijom Grands Montets. Na vrhu skijališta je još uvijek oko 380 cm snijega, a posljednji snijeg pao je prije svega nekoliko dana. Podsjetimo, nakon zatvaranja sezone 11/12. u Chamonixu neće biti skijanja sve do prosinca ove godine, budući da ljetno skijanje više nije moguće. 

Spomenimo samo kako u veliku grupu zatvorenih skijališta, među ostalima, spadaju još i Alpe d'Huez, Avoriaz, Sere Chevalier te Les deux Alpes. Svi su sezonu zatvorili 27.04., a od navedenih jedino Les deux Alpes planira otvoriti sezonu ljetnog skijanja na svom poznatom ledenjaku, ujedno i najvišem skijaškom ledenjaku u Europi, i to već 16.06., čak tjedan dana prije Tignesa. Ljetna sezona bi trebala trajati do konca kolovoza. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 127150
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr