27.08.2010.      

Autor: Goran Razić 

Ivica inspiracija malim znanstvenicima

Ivica je u Višnjanu proveo dan s mladim polaznicima Ljetne škole znanosti, koja se održava u sklopu Znanstvenog kampa mladih. U razgovoru s djecom, ali i samom svojom pojavom, Ivica je uvelike doprinio još većem zalaganju mladih za svoje aktivnosti

Ivica Kostelić odvojio je jedan dan odmora kako bi dan proveo s djecom. Hvale je to vrijedna akcija u organizaciji generalnog sponzora hrvatske skijaške reprezentacije, Vipneta, koji je u zvjezdarnici u Višnjanu okupio (najmlađu) znanstvenu, ali i sportsku elitu.

U neobaveznom razgovoru na otvorenom, Ivica je odgovarao na brojna pitanja mališana, povlačeći paralele između znanosti i sporta te neophodnog velikog zalaganja ne bi li se dostigao cilj. Djeci i okupljenima je uz Ivicu Kostelića na raspolaganju bio i Korado Korlević, voditelj Znanstveno edukacijskog centra Višnjan.

-.--.-

Ivica Kostelić nakon brojnih pitanja o uspjehu, neuspjehu, motivaciji, odricanjima i svemu onome što je potrebno ne bi li se "uspjelo", bilo u znanosti ili pak sportu, nije krio oduševljenje: "Ovakva djeca me zaista oduševljavaju! Mislim da je ulaganje u daljnji razvoj i znanje nadarenih i motiviranih mladih ljudi jedna od najvažnijih stavki u našoj zemlji. Izuzetno me veseli, a ujedno mi je i velika čast, da sam dobio priliku prenijeti im dio svog iskustva", izjavio je Ivica Kostelić.

Ivica je nakon dana provedenog u Istri krenuo put Zagreba, a već početkom rujna kreće za švicarski Zermatt gdje ga očekuje nastavak/početak snježnih priprema, a ubrzo nakon toga i otvorenje Svjetskog skijaškog kupa u Söldenu.

Za razliku od ostalih hrvatskih reprezentativaca, koji već tradicionalno odlaze put Južne Amerike na ljetne snježne pripreme, Kostelićevi o tome niti ne razmišljaju. "Ne uzimamo to kao opciju. Put je predalek i prenaporan i mislimo da nam to ne bi donijelo ništa dobro. Tradicionalno ostajemo u Europi", dosljedni su Ante i Ivica Kostelić.

-.--.-
-.--.-
-.--.-

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 217776
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr