03.12.2010.      

Autor: Matija KraljPhoto: Maria Riesch, Lake Louise spust 2010.  

Lake Louise, S (ž): "Pun pogodak" Marie Riesch

Nakon što je prošle godine na spustevima Lake Louisea bila treća pa druga, za Mariu Riesch večeras je stigao trenutak da na kanadskom snijegu upiše i svoju petu spustašku pobjedu u FIS Svjetskom kupu u karijeri.

Kanadski Lake Louise najbolje skijašice svijeta danas je dočekao uz temperaturu od minus 10 stupnjeva Celzijusovih. I uz stabilne vremenske prilike, uz povremene djelomične proboje sunca, s tvrdom i dobrim dijelom zaleđenom stazom.

U takvim uvjetima od djevojaka s nižim startnim brojevima najbolje se snašla Austrijanka Anna Fenninger, koja je sa startnim brojem 6 odkijala vrijeme 1:30.15. Prvu poziciju na utrci Fenninger je potom držala sve do startnog broja 16. Startnoga broja kojega je imala prošlogodišnja spustaška i ukupna pobjednica FIS Svjetskog kupa Lindsey Vonn (USA).

Vonn nakon svojeg nastupa sigurno preuzima vodstvo s vremenom čak sekundu i 7 stotinki sekunde bržim od onoga Anne Fenninger. I kada se činilo da novu pobjedu Vonn teško više išta može ugroziti, niz stazu je sa startnim brojem 18 krenula Maria Riesch. S vremenom 1:28.96 Riesch je ostvarila 12 stotinki sekunde brže vrijeme od svoje najveće skijaške protivnice, ali i prijateljice Vonn. I njena se vožnja u konačnici pokazala danas najbržom.

Sa startnim brojem 19 i Julia Mancuso (USA), startavši odmah iza Riesch, plasirala se na privremeno treće mjesto utrke. No s te pozicije u konačnici ju je sa startnim brojem 26 potisnula na četvrto mjesto Elisabeth Goergl (AUT). Anna Fenninger utrku je u konačnici završila na petoj poziciji. Dok je šesto mjesto pripalo Anji Paerson (SWE), no uz već sekundu i 42 stotinke sekunde zaostatka u odnosu na pobjednicu utrke.

S današnjih 100 bodova, Maria Riesch svoju sumu bodova u ukupnom poretku FIS Svjetskog kupa podigla je sada već na 334 boda. Te uz 138 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Tanju Poutiainen (FIN) Riesch uistinu najavljuje najozbiljniju mogućnost napada na veliki Globus već i ove sezone.

Skijašice sutra u Lake Louiseu voze još jedan spust.

Konačni poredak prvih 10 skijašica na utrci:

1. RIESCH Maria (GER) 1:28.96
2. VONN Lindsey (USA) + 0.12
3. GOERGL Elisabeth (AUT) + 0.21
4. MANCUSO Julia (USA) + 0.99
5. FENNINGER Anna (AUT) + 1.19
6. PAERSON Anja (SWE) + 1.42
7. ROLLAND Marion (FRA) + 1.56
7. MERIGHETTI Daniela (ITA) + 1.56
9. SUTER Fabienne (SUI) + 1.74
10. FISCHBACHER Andrea (AUT) + 1.79

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 436346
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr