NATJECANJA

»

SKIJANJE

03.12.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Beaver Creek SG (m) i Lake Louise S (ž) - najava utrka

Nakon jučerašnjeg spusta skijaši danas u Beaver Creeku voze superveleslalom, dok će skijašice na spust Lake Louisea danas tradicionalno nadovezati i još jedan spust.

Superveleslalomska utrka skijaša na "Birds of Prey" stazi zakazana je za 11:00 h lokalno (19:00 h srednjeeuropski), uz 70 skijaša iz 13 zemalja svijeta prijavljenih za start na utrci. Među njima su i Ivica Kostelić, ovoga puta sa startnim brojem 16 te Natko Zrnčić-Dim sa startnim brojem 38.

Ivica i nadalje nikako nije trenutno zadovoljan skijama za brze discipline, a jučer nakon spusta Beaver Creeka izjavio je doslovno:

"Utrka je pokazala, na žalost, isto što i ona u Lake Louiseu. A to je da imamo velikih problema s materijalom. I ova utrka za nas je već završila nakon otprilike 25 sekundi, što je jako tužno.

Stanje je trenutno takvo kakvo je. Isprobat ćemo u Val Gardeni neke nove tipove skija." 

Utrku će HTV 2 raditi samo u kombiniranom prijenosu. Dok je 'puni' izravni TV prijenos potrebno potražiti na stranim TV postajama.

Nakon prvog superveleslaloma sezone u Lake Louiseu, kojega je postavio Ante Kostelić, i na kojemu su se na pobjedničkom podiju redom našli Aksel Lund Svindal (NOR), Didier Cuche (SUI) te Adrien Theaux (FRA), za postavku drugog superveleslaloma zadužen je U. Emilsson (NOR).

"Birds of Prey" staza za superveleslalom je dugačka 1.818 metara. Start je na 3.337, a cilj na 2.726 metara nadmorske visine.

Nakon jučerašnje iznimno uvjerljive pobjede, Lindsey Vonn do spajanja dviju spust pobjeda u Lake Louiseu, što joj je već jednom uspjelo 2009. godine, pokušat će stići sa startnim brojem 19. Staza je opet, naravno, "Mens Olympic/East Summitt", sa startom na 2.487, ciljem na 1.687 metara nadmorske visine. Te u dužini od 3.068 metara.

Za razliku od jučerašnjih 57, danas bi se na startu drugog spusta Lake Louisea trebalo pojaviti 59 skijašica iz 14 zemalja svijeta. Uz postavku J. Tischhausera ispred FIS-a, sam start utrke od 12:30 h lokalno (20:30 h srednjeeuropski) te uz izravni TV prijenos na stranim TV postajama.

I za današnje dvije utrke, kao i one jučerašnje, vaše prognoze pobjedničkog podija očekujemo u sklopu tzv. Skijanje.hr kladionice.

Beaver Creek SG (m) - cjelovita startna lista utrke (.pdf dokument)
Lake Louise S (ž) - cjelovita startna lista utrke (.pdf dokument) 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 201867
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr