SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

27.10.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Predsezona u Italiji: Presena, Cervinia i Val Senales

3. studenog se zatvara Passo Stelvio.

Oko mjesec je dana ostalo do otvaranja "prave" skijaške sezone, ali tko je nestrpljiv na snijeg može i ranije. U Italiji se u predsezoni može skijati na četiri ledenjačka skijališta, a u nastavku donosimo stanje na njima.

Još kratko je otvoren Passo Stelvio i to do 3. studenog. Ovo je skijališta na granici Lombardije i Alto Adigea tradicionalno, zbog teškog pristupa zimi, otvoreno samo u toplijem dijelu godine. U redovitom je pogonu zato Val Senales gdje je otvoreno 13 km skijaških staza i snowpark, a snježni je pokrivač na ledenjaku debeo oko 20 cm.

Dvije hladne fronte tokom ovog mjeseca donijele su na Presenu (naslovna) 60-ak cm novog snijega tako da je otvaranje sezone najavljeno već za 29. listopada. Za početak će biti otvorena samo jedna staza, ali u pogonu su topovi koje bi trebali omogućiti ubrzano otvaranje dodatnih kilometara.

I Cervinia je za 29. listopada najavila otvaranje sezone. Tada će u pogon biti puštena nova žičara Cime Biance Laghi - Plateau Rosa. Skijanje će za početak biti moguće samo na švicarskom dijelu skijališta.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4474646
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr