24.09.2010.      

Autor: Goran VukelićPhoto: HOC Bjelolasica i SRC Bijela Kosa  

Bjelolasica dio 30 investicijskih projekata Vlade

Vlada Republike Hrvatske objavila listu 30 investicijskih projekata koji bi trebali pokrenuti gospodarsku situaciju u državi nabolje. Među njima su i Bjelolasica te Bijela Kosa.

Hrvatska je Vlada na svojoj jučerašnoj sjednici prihvatila prijedlog s 30 investicijskih projekata od interesa za državu u javnom sektoru, a čija je ukupna vrijednost u području energetike, turizma, vodnog gospodarstva i prometne infrastrukture 13,85 milijardi eura. Među projekte je Vlada uvrstila i dva koja se direktno tiču skijaškog turizma u Hrvatskoj: investicije u razvoj Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica i Sportsko-rekreacijskog centra Bijela Kosa.

Nositelji tih projekata su javna poduzeća, pa je Vlada nadležna trgovačka društva obvezala da joj u roku 20 dana dostave prijedloge financiranja i dinamiku realizaciju svakog pojedinog projekta. Projekti u području turizma velikim su dijelom oslonjeni na lokalne jedinice koje je Vlada obvezala da prikupe ponude zainteresiranih investitora u turizmu i u roku mjesec dana ih dostave Vladi.

-.-bijelakosa.hr-.-bijela kosaBjelolasica (naslovna fotografija) je trenutačno aktivna kao skijalište, no najveći joj problem predstavlja nedostatak sustava umjetnog zasnježenja i sigurno se na tom pitanju dadu napraviti najveći pomaci. Oslanjajući se samo na prirodni snježni pokrivač ovo je skijalište posve nekonkurentno u modernom okruženju pogotovo znajući li da je većinom orijentirano sunčanoj strani te se nalazi na sudaru primorske i kontinentalne klime. Na to se osvrnuo i potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac ocijenjujući projekt Bjelolasice "...promašenim".

Bijela Kosa (desno) je, nakon velikih najava otprije nekoliko godina, već trebala biti otvorena, no to se nije dogodilo, a razlog je nedostatna financijska moć Grada Vrbovskog. Zato su pribjegli traženju privatnog investitora koji bi spreman realizirati projekt skijališta i prateće infrastrukture. Možda najavljeni Vladin "New Deal" pomogne u ostvarivanju ovih ambicioznih planova koji se odgađaju iz godine u godinu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 290544
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr