19.02.2009.      

Autor: Goran Vukelić 

Dobri izgledi za održavanje Jadranskog slaloma

28. ožujka na Platku bi se trebao održati FIS Jadranski slalom, a dan ranije Otvoreno prvenstvo Hrvatske u slalomu.

Nakon što je 2006. na Platku održano prvo obnovljeno izdanje Jadranskog slaloma, nepovoljne vremenske prilike sljedeće dvije godine su primorale Ski klub Rijeka kao organizatora na otkazivanje ovog FIS natjecanja. Odlični snježni uvjeti ove zime trebali bi omogućiti održavanje utrke na čijem su zadnjem izdanju pobijedili Janica i Ivica Kostelić.

O pripremama za ovogodišnju utrku i programu javnost su se danas potrudili obavijestiti Maja Despot i Milan Tumara ispred organizacijskog odbora. Jadranski je slalom na rasporedu 28. ožujka, a vozit će se u ženskoj i muškoj konkurenciji na stazi Radeševo I na Platku. Očekuje se 120 do 150 natjecatelja iz 12 do 15 zemalja, slično kao i na izdanju 2006., naravno uz prisustvo naših najboljih skijaša. Financijska je konstrukcija zatvorena uz veliku pomoć Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke te nekoliko hotelskih kuća koje osiguravaju nagrade za najbolje natjecatelje. Na pobjedničkom će se podiju osim toga podijeliti i nagradni fond od 1.750 eura u muškoj i ženskoj konkurenciji. Medijski pokrovitelj Jadranskog slaloma je, između ostalih, i Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr.

Riječanima, za koje će biti organiziran i autobusni prijevoz na Platak, ovo će biti jedna od rijetkih prilika da vide hrvatske skijaške reprezentativce na djelu, a dobar dio njih je i poniknuo u Ski klubu Rijeka. Tajnik kluba, Goran Zbašnik, je podsjetio na natjecateljski pogon koji je ove sezone vratio "Rijeku" na čelo poretka u Elan Croski kupu. Jedna ovakva domaća utrka nagrada je svima njima, ali i dobar test za prelazak u rang Europskog kupa što je planirano već za 2010.

Dan ranije, 27. ožujka, na Platku bi se trebalo održati Otvoreno prvenstvo Hrvatske u slalomu. Prvenstvo je, kako smo već izvijestili, prebačeno iz Innerkremsa na Platak kako bi se smanjili troškovi organizacije, a iz tog razloga je natjecanje "reducirano" na samo jednu disciplinu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 211879
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr