03.04.2011.      

Autor: Vida Senci

Photo: Goran Razić

 

Ford brži od Ligetyja

Nakon završetka Svjetskog kupa vrijeme je za nacionalna prvenstva, između ostalih i za prvenstvo SAD-a.

I dok su Lindsey Vonn i Bode Miller odustali od nastupa, za Teda Ligetya osvajanje veleslalomskog Globusa nije značilo i kraj sezone. Dapače, samo zbog veleslalomske utrke nacionalnog prvenstva vozio je 640 kilometara od Park Cityja (Utah) do Winter Parka u Coloradu. Do pobjede, na žalost, nije došao, ali to i nije toliko bitno.

Nakon što je bio najbrži u prvoj vožnji, Ligety je u drugoj zapeo za jedna vrata, što ga je, naravno, usporilo te je utrku završio na trećem mjestu sa 30 stotinki zaostatka za pobjednikom Tommyjem Fordom. Drugi je bio Tim Jitloff.

"Tommy je odličan skijaš i nije iznenađenje što je pobjedio. No, biti na podiju s ovakvom pogreškom kakvu sam ja napravio je veliki uspjeh. Isto tako, nakon Svjetskog kupa sam toliko iscrpljen da je jako teško uopće pronaći motivaciju za natjecanje", objasnio je Ligety, koji je očito uspio pronaći motivaciju i to u velikom Globusu.

Naime, ovaj Amerikanac se nada biti poznat kao dobar skijaš u više disciplina, ne samo u veleslalomu te se eventualno uplesti i u borbu za veliki Globus. I upravo iz tog razloga već sada ima posložen plan i raspored treninga za sljedeću sezonu.

“Ovog ljeta ću puno više vremena posvetiti ostalim disciplinama, pogotovo slalomu. Smatram da imam još puno prostora za napredak, samo mi treba više dana na snijegu", kaže Ligety, koji će upravo iz tog razloga za nekoliko tjedana odraditi seriju slalomskih treninga u Park Cityju. Zatim slijede treninzi superveleslaloma u svibnju, u srpnju će ponovo biti na slalomskom treningu na Mount Hoodu, dok pravi treninzi počinju kampovima na Novom Zelandu u kolovozu te u Čileu u rujnu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 196783
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr