13.02.2011.      

Autor: Vida Senci 

Goergl: "Super G zlato mi nije donijelo olakšanje"

Elisabeth Goergl postala prvom skijašicom kojoj je u posljednje dvije godine uspjelo Amerikanki Vonn i Njemici Riesch 'ukrasti' pobjedu u spustu.

Naravno da se tome nadala, svatko tko se natječe nada se doći s najboljim vremenom do cilja, ali Elisabeth Goergl vjerojatno nije niti sanjala da će joj to poći za rukom, odnosno skijom, i u Super G-u i u spustu. Da, Austrijanka je i danas u spustu 'potukla' konkurenciju na SP-u u Garmischu. I to uvjerljivo. Najbliže joj je uspjela doći Amerikanka, ujedno i braniteljica naslova, Lindsey Vonn koja je u cilj ušla sa 44 stotinke zaostatka za Goergl, a nakon toga Maria Riesch, koja je sa 60 stotinki zaostatka uzela treće mjesto.

“Ne mogu vjerovati. Bila sam zaista nervozna uoči utrke. Zlato u superveleslalomu mi nije donijelo olakšanje, pritisak je i dalje bio tu, ali mislim da moraš imati taj osjećaj da bi došao do dobrog rezultata" objasnila je Elisabeth Goergl.

Zanimljivo je da je ovo bio prvi spust u posljednje dvije godine u kojem nisu slavile Vonn ili Riesch. No, još je zanimljivije da je, nakon svih drama oko potresa mozga, koji je definitivno imao posljedice, ali i izazvao neke polemike, i nakon 'turistički' odrađenog službenog treninga spusta, drugo mjesto zauzela Lindsey Vonn.

“Jako sam sretna da sam osvojila drugo mjesto, to je najbolji mogući rezultat za mene. Danas sam mogla voziti nekako 'normalnije', ali je i dalje bilo teško dati sve od sebe. Nisam vozila savršeno. I zato nisam pobijedila. S druge strane, Goergl je danas bila senzacionalna i da sam bila čak i 100 posto spremna, bilo bi ju teško pobijediti", 'skromna' je bila Vonn.

Trećeplasirana Maria Riesch, koja se još od utorka bori s temperaturom, nije skrivala veselje brončanom medaljom.

“Današnja medalja me čini najsretnijom osobom. S obzirom na okolnosti, nisam očekivala da ću doći do podija, a znam da su mnogi to od mene očekivali. Na žalost, u posljednjem dijelu staze sam izgubila previše brzine. No, neću se žaliti što nisam potpuno zdrava - ako startaš u utrci Svjetskog prvenstva, ne postoje isprike", komentirala je Riesch, a nama se čini da je taj komentar imao i (ne baš) skrivenu poruku, da li i zaista sve više bivšoj velikoj prijateljici iz SAD-a...

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 155831
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr