01.03.2009.      

Autor: Goran Vukelić 

Ivica: "Ujutro sam bio pred odustajanjem"

Izjava Ivice Kostelića po okončanju 48. Pokala Vitranc.

Pao je Ivici kamen sa srca po okončanju današnjeg slaloma u Kranjskoj Gori. Iako je pred vikend koji su skijaši proveli u Sloveniji Benjamin Raich opasno prijetio preuzimanjem vodstva u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Ivica je ostao na vodećem mjestu. Raichu unatoč i vrlo bolnim leđima unatoč.

"Jutros mi je stanje s leđima bilo teško kao i u Garmischu, samo bez blokade. Kad sam se probudio bio sam vrlo blizu odluke o odustajanju. Ipak, odvezao sam pod lijekovima i prvu i drugu vožnju, prošao sam i intenzivan tretman kod fizioterapeuta. Srećom, kad stanem na start, bolovi kao da nestanu, preplavi me adrenalin i potpuno sam koncentriran na utrku. Ipak, u jutarnjoj se vožnji još osjeti ukočenost, popodne je stanje bolje. Naravno, ulogu odigraju i dodatne doze lijekova i tretmani", kaže naš najbolji skijaš o mukama koje prolazi prije svake utrke u posljednjih nekoliko tjedana.

U cilju je cijeli stručni stožer i obitelj napeto pratila Ivičin nastup. "Dobio sam poruku od Janice: 'Skijaj opušteno i uživaj koliko ti leđa dopuštaju!' To mi je pomoglo. Šteta zbog greške u prvoj vožnji gdje sam izgubio dosta vremena. Bilo je dosta neizvjesnosti da li ću uspjeti upasti u drugu vožnju. Srećom, uspio sam onda popraviti plasman."

Završio je Ivica na 11. mjestu, a Raich kojeg se pribojavao na četvrtom. Prednost u ukupnom poretku se istopila na dva boda. "Čudo jedno kako sam uspio sačuvati vodstvo! Mislio sam da će me Raich jučer 'zgaziti' jer mu se pružala odlična šansa. Nije uspio, niti jučer, ali niti danas. Mora da mi je i Bog pomogao", komentira Ivica ne pretjerano blistavo Raichovo izdanje u Sloveniji.

Slijede završna dva vikenda u Skandinaviji, u Kvitfjellu i Areu. Nakon što je propustio meč loptu u Kranjskoj Gori, Raich više ne figurira kao favorit. "Cuche je sada možda i opasniji od Raicha", misli Ivica. "Svindal je također opasan, ali Cuche je u izvanrednoj formi, a i na ruku mu ide čak pet brzih disciplina koje će se voziti do kraja sezone. Ne vjerujem da ću uspjeti obraniti vodstvo u Kvitfjellu, vjerojatno će se sve odlučiti tek u Areu, na završnici."

Za Ivicu sada predstoji kratki odmor od dva do tri dana, pa let u Kvitfjell na kojeg početkom sezone nisu računali: "No, sad moramo ići, boriti se do kraja!" Malo ohrabrenje pred nastavak sezone pruža mu najbolje vrijeme druge vožnje današnjeg slaloma.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 250157
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr